Ελ

En

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο έργο «Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών»

Απευθύνεται σε: Επιχειρήσεις
Απευθύνεται ειδικά σε: Σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας καθώς και σε Φορείς του δημοσίου τομέα ή ιδιωτικούς ανάλογα με το καθεστώς ενίσχυσης.

Αντικείμενο/στόχος του έργου είναι: 

α) Η βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποίησης ή/και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

β) Η υιοθέτηση και η εφαρμογή πρακτικών που περιορίζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την λειτουργία των επιχειρήσεων του τομέα της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποίησης ή/και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

γ) Η υιοθέτηση συστημάτων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, διάχυσης γνώσης και πληροφοριών.

δ) Η υποστήριξη νέων για είσοδο σε δραστηριότητες σχετικές με τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποίησης ή/και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

ε) Η βιώσιμη ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων

 Αναλυτική Περιγραφή:

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης καθορίζονται τα ακόλουθα καθεστώτα ενισχύσεων:

α) Αύξηση-εκσυγχρονισμός της παραγωγής, η οποία θα προωθήσει επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και υποδομών για νερό και γη.

β) Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία θα υποστηρίξει επενδύσεις σε εξοπλισμό που μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και αυξάνει την ενεργειακή απόδοση των επίγειων εγκαταστάσεων υδατοκαλλιέργειας.

γ) Μείωση του κόστους παραγωγής, που θα ενισχύσει τη λειτουργία των οργανωμένων ζωνών υδατοκαλλιέργειας, θα εκπονήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων παραγωγής ιχθυοτροφιών και τη μείωση του κόστους αναπαραγωγής / καλλιέργειας / εκμετάλλευσης.

δ) Ενίσχυση της διαφοροποίησης του τελικού προϊόντος, το οποίο θα εισαγάγει δραστηριότητες και δράσεις για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας για την επέκταση της ποικιλίας και την εμφάνιση νέων τελικών προϊόντων.

ε) Ενίσχυση της προώθησης, η οποία θα ενισχύσει την επωνυμία της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και την επέκταση της έρευνας αγοράς, και δράσεων προώθησης με στόχο τον εντοπισμό νέων πιθανών αγορών-στόχους.

στ) Έρευνα και καινοτομία, η οποία θα στοχεύει στη βελτίωση των υφιστάμενων μεθόδων εκτροφής και διαδικασιών παραγωγής, καθώς και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων και τεχνολογιών αναπαραγωγής σε νέους τομείς.

ζ) Μεταφορά τεχνογνωσίας, η οποία θα διαμορφώσει στοχευμένες δράσεις και θα αναπτύξει εξειδικευμένες εμπορικές, προωθητικές και επιχειρηματικές στρατηγικές.

η) Τράπεζα γενετικού υλικού για απειλούμενα είδη και εμπορικά είδη ψαριών γλυκού νερού, η οποία θα αναπτύξει τεχνολογίες προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση των φυσικών πληθυσμών και στην βελτίωση των τεχνικών αναπαραγωγής για τα εκτρεφόμενα είδη χρησιμοποιώντας, κυρίως, κρυοσυντηρημένο σπέρμα στην τεχνητή αναπαραγωγή.

Οι φορείς μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις σε περισσότερα από ένα καθεστώτα ενίσχυσης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής :

Οι όροι και η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων αναφέρονται αναλυτικά στο κείμενο της πρόσκλησης  παρ. 3.1 και 16.1

Συνολικός Προϋπολογισμός: €34.440.000,00
Προϋπολογισμός Ταμείου: €34.440.000,00

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 30/11/2022
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 20/01/2023

Γεωγραφική Περιοχή: Όλη η Ελλάδα
Ιστοσελίδα Δημοσίευσης Πρόσκλησης: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Tameio_Anakampsis/ypoergo_ydatokaliergia071122/ypoergo_ydatokaliergia071122.pdf

Υποβολή αιτήσεων: gov.gr – στην ενότητα Γεωργία και κτηνοτροφία / Γεωργική Επιχειρηματικότητα, με χρήση κωδικών Taxisnet
Πυλώνας: 4. Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας
Άξονας: 4.6 Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας
Δράση: 4.6.22 (16584) Ενίσχυση υδατοκαλλιεργειών

Πληροφορίες Υπεύθυνου Φορέα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων/Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων /Υπηρεσία Διαχείρισης Έργων Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων/Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων /Υπηρεσία Διαχείρισης Έργων Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Τηλ. Επικ.: 2102124397

e-mail: entamposi@hq.minagric.gr και akessisi@hq.minagric.gr

Προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας