Ελ

En

Επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία για την εισαγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Γερμανία

Η Γ/Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) ανάρτησε τα επικαιροποιημένα στατιστικά σε σχέση με την εισαγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Γερμανία για το έτος 2022. Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, ο όγκος εισαγωγών στη Γερμανία σε εν λόγω κατηγορία, ανήλθε σε περίπου 11,1 τον. με κύρια προμηθεύτρια χώρα να είναι και φέτος η Ισπανία.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 20 πρώτες χώρες – προμηθεύτριες της Γερμανίας σε φρούτα και λαχανικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, συγκρατείται η επιδείνωση της θέσης της χώρας μας, από την 15η θέση στην 16η θέση, σε εν λόγω κατηγορία εισαγωγών, με δεδομένο ότι εισήχθησαν στη γερμανική αγορά 21.302 τον. ελλ/λαχανικών, ποσότητα μειωμένη κατά -19,8% και 111.835 τον. ελλ/φρούτων ποσότητα μειωμένη κατά 2,8% σε σύγκριση με το 2021.

Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με εισαγωγείς στη Γερμανία από όλο τον πλανήτη, η ελλ/εξαγωγική επιχειρηματικότητα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον προσπάθειες για να επιτύχει στη δύσκολη γερμανική αγορά, όπου το στοιχείο εντοπιότητας αποτελεί, καλώς ή κακώς το βασικό κριτήριο στην επιλογή προϊόντων από τους Γερμανούς καταναλωτές.

Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των Γερμανών επιλέγουν την τελευταία δεκαετία έναν περισσότερο υγιεινό τρόπο διατροφής, με τα φρούτα και λαχανικά να διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο σε αυτή, Έλληνες εξαγωγείς φρέσκων φρούτων και λαχανικών πρέπει να αδράξουν αυτή την ευκαιρία και να προσαρμόσουν εξαγώγιμα προϊόντα τους, με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον Γερμανών αγοραστών, οι οποίοι συν τοις άλλοις αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε νέα καινοτόμα προϊόντα με ελκυστική συσκευασία και αποτύπωμα βιωσιμότητας.

Δείτε αναλυτικότερα τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία για την εισαγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Γερμανία: 1421-2023_Φρούτα_Λαχανικά_ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Προηγούμενο AGRIFOOD LEADERSHIP 2023-2024

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας