Ελ

En

Ενδυνάμωση γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής, πρόγραμμα επιχειρηματικότητας από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός EIT Food ανοίγει το νέο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικότητας για γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) σε συνεργασία με τον οργανισμό AWomanCanBe.org για την Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει ήδη 2 χρόνια επιτυχημένων κύκλων του προγράμματος ΕWA (Empowering Women in Agrifood – Ενδυνάμωση γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής), επεκτείνει τη δράση του σε 11 χώρες, όπου θα επιλεγούν 110 υποψήφιες με στόχο της ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποστήριξη, εκπαίδευση και ατομική καθοδήγηση (mentoring) για 6 μήνες, καθώς και βραβεία ύψους έως και 10.000 ευρώ. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι τις 13 Ιουνίου.

 Το Δελτίο Τύπου αναφέρει: 

Ανοιχτή πρόσκληση σε γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, για λιγότερο από 2 χρόνια, στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ΕΙΤ Food, σε συνεργασία με τον οργανισμό AWomanCanBe.org. Αφορά στο νέο κύκλο του προγράμματος Ενδυνάμωση Γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής – Empowering Women in Agrifood (EWA), το οποίο υποστηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις, project και ιδέες, που αναπτύχθηκαν από γυναίκες. Ο προηγούμενος κύκλος του προγράμματος σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς ενεργοποιήθηκε σε οκτώ χώρες και έλαβε περισσότερες από 269 αιτήσεις υποψηφιότητας.

Στόχος του προγράμματος EWA είναι ενδυνάμωση των γυναικών στον αγροδιατροφικό  τομέα που στερούνται ηγετικού ρόλου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι υποψήφιες που θα επιλεγούν, θα λαμβάνουν για 6 μήνες, συνεχή υποστήριξη για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη των ιδεών/project τους, μέσω online training και εξατομικευμένου mentoring. Επιπλέον θα έχουν πρόσβαση σε επενδυτές, ειδικούς και επιχειρηματίες που θα τις βοηθήσουν να εξελίξουν τις ιδέες και τις επιχειρήσεις τους. Τέλος, οι ωφελούμενες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έως και 10.000€.

Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές έως τις 13 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας