Ελ

En

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Δράση προβολής του Πελοποννησιακού Οίνου στην Αυστρία

Αγαπητοί Συνεργάτες,

η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ. σχεδιάζουν την διοργάνωση μιας δράσης προβολής των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου στην Βιέννη, τον Ιούνιο.
Στόχος της Δράσης είναι η προβολή του πλούσιου «Οινοπεδίου» της Πελοποννήσου μέσω των ισχυρών πρεσβευτών της, όπως το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η συνδρομή σας στην υλοποίηση της ανωτέρω Δράσης.
To πρόγραμμα, σε συνάρτηση με την Πρόταση της Πρεσβείας της Αυστρίας, μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

1η μέρα (5.00μμ-9.00 μμ)

Α. Παρουσίαση των οίνων και του τουριστικού προϊόντος στο Weinclub7 (https://weinclub7.at/) σε επιλεγμένους εισαγωγείς, τοπικούς Sommeliers και υπευθύνους προμηθειών σημαντικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων πώλησης (κάβες, σούπερ μάρκετ, delikatessen) wine bars και wine clubs, τουριστικών πρακτορείων και εξειδικευμένων εκδόσεων, περί τα 70 άτομα. Παρότι θεωρητικά θα μπορούσε η παρουσίαση να είναι ανοικτή και στο ευρύ κοινό με κατάλληλη προβολή και αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση, εισηγούμαστε να διατηρηθεί η επαγγελματική στόχευση.

Είναι αυτονόητο και ευκταίο ότι κατά το μέτρο της διαθεσιμότητας θα μπορούσαν να προσφερθούν και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, όπως ελιές Καλαμών και τοπικά τυριά.
Αναφορικά με τα wine clubs, επισημαίνεται πως πρόκειται για κλειστές ιδιωτικές λέσχες, οι οποίες προτείνουν και διαθέτουν στα μέλη τους οινικά προϊόντα, πραγματοποιούν παρουσιάσεις οίνων και διαθέτουν τις εγκαταστάσεις τους για την πραγματοποίηση ιδιωτικών οινογνωσιών και συναντήσεων. Διαθέτουν επίσης στα μέλη τους ειδικούς χώρους αποθήκευσης της οινικής συλλογής τους. Πρόκειται για ένα κοινό που ενδιαφέρεται και πειραματίζεται με ποικιλίες οίνων.

2η μέρα

Α. Επίσκεψη οινοποιείων στο Wachau (9.00πμ-6μμ)
Το Wachau ( https://www.weltkulturerbe-wachau.at/landwirtschaft-tourismus ) βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Βιέννη και διαθέτει διάσημες μονάδες οινοπαραγωγής και οινοτουρισμού. Οι συμμετέχοντες Οινοποιοί θα μπορούσαν να επισκεφθούν 2-3 οινοποιία μονάδες οινοτουρισμού, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τα κλαδικά τεκταινόμενα στην Αυστρία αλλά και να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες για τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των δυνητικών Αυστριακών πελατών τους. Η επίσκεψη μπορεί να διοργανωθεί από τον Έλληνα Sommelier κ.Σ.Σταυρίδη που δραστηριοποιείται στην Αυστρία και έχει οργανώσει και αντίστοιχη επίσκεψη Οινοποιών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Β. Παρουσίαση στην Πρεσβευτική Κατοικία Βιέννης (7.00-9.00 μμ)
Η Παρουσίαση θα λάβει τη μορφή δεξίωσης προς επιλεγμένα μέλη της αυστριακής κοινωνίας και εν δυνάμει αγοραστές του οινικού και τουριστικού ελληνικού προϊόντος, περί τα 50 άτομα. Στη δεξίωση οι Οινοποιοί αλλά και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν σε διαπροσωπικό επίπεδο τις ελληνικές δυνατότητες.
Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι, θεσμικοί παράγοντες και στελέχη από την Πρεσβεία της Αυστρίας, τον ΕΟΤ και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η ανωτέρω Δράση προτείνεται να χωρήσει κατά τον μήνα Ιούνιο και σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από κοινού, με σκοπό ο τόπος μας να προσφέρει την καλύτερη δυνατή οινοτουριστική εμπειρία.

Κατόπιν των ανωτέρω, προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση και με δεδομένο ότι αποτελεί ευκαιρία μείζονας προβολής και προώθησης του οινοτουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, σε μια στοχευμένη αγορά του εξωτερικού, παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε στα μέλη σας την συγκεκριμένη Πρόταση, ώστε – όσοι επιθυμούν – να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Φορέα σας. Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων, που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανέρχεται στους οχτώ (8).
Αναμένοντας την θετική ανταπόκριση σας, σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΝΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΝΟΑΠ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ 020223

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ 2023

Προηγούμενο Διευκρινίσεις για την προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας για καταβολή ενισχύσεων μέσω voucher σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας