Ελ

En

Δυνατότητα νέων αιτήσεων για όσες επιχειρήσεις είχαν απορριφθεί από τη δράση «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν»

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν», σύμφωνα με την οποία αποφασίζεται η ηλεκτρονική υποβολή στο χρονικό διάστημα από Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 12:00 έως και την Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 15:00 για νέες αιτήσεις και μόνο για τους ωφελούμενους, των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης έχουν απορριφθεί και δεν έχουν προχωρήσει σε υποβολή ένστασης ή ανακάλεσαν οικειοθελώς τυχόν υποβληθείσα ένστασή τους προτού αυτή εξεταστεί.

Σημειώνεται ότι στο διάστημα αυτό δεν θα επιτρέπεται ακύρωση της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης από τον ωφελούμενο της ενίσχυσης.

Πέρα από αυτά η πρόσκληση ισχύει ως είχε. Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά τη στήριξη – ενίσχυση επιχειρήσεων του κλάδου των γούνινων και συναφών ειδών που έχουν πληγεί από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις διεθνείς κυρώσεις προς τη Ρωσία. Η παρεχόμενη επιχορήγηση έρχεται να καλύψει με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες και αγορές πρώτων υλών προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων και της λειτουργίας των επιχειρήσεων, στηρίζοντας εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ REACT EU).

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ σε τουλάχιστον έναν εκ των οποίων πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση είναι οι εξής:

14.11 Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων
14.20 Κατασκευή γούνινων ειδών
15.11 Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών
46.42.11.27 Χονδρικό εμπόριο δεψασμένων ή κατεργασμένων γουνοδερμάτων
46.42.11.26 Χονδρικό εμπόριο δερμάτινων ενδυμάτων
46.42.11.29 Χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και
άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)
46.42.11.36 Χονδρικό εμπόριο εξαρτημάτων ρουχισμού από γουνόδερμα (εκτός
από καλύμματα κεφαλιού)
46.42.11.40 Χονδρικό εμπόριο ημιέτοιμων γουναρικών
46.42.11.58 Χονδρικό εμπόριο χονδράδων (αποκομμάτων) γουναρικών

Επισυνάπτεται το σχετικό αρχείο: Τροποποίηση Δράσης

Επισυνάπτεται και η από 14/3/2023 απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης: Απόφασης έγκρισης χρηματοδότησης

Ιστοσελίδα προγράμματος: ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020 – Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν (antagonistikotita.gr)

Προηγούμενο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ – Ο.Β.Ι. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ Ή / ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας