Ελ

En

COSMOPROF WORLDWIDE BOLOGNA 2024

                                                                    Το ελληνικό καλλυντικό με τη στήριξη της Enterprise Greece

                                          στην κορυφαία έκθεση προϊόντων ομορφιάς COSMOPROF WORLDWIDE BOLOGNA

Αθήνα, 11 Απριλίου 2024 | Τριάντα τρεις (33) ελληνικές εταιρείες του κλάδου των καλλυντικών και των αρωμάτων συμμετείχαν στην εθνική αποστολή που οργάνωσε με επιτυχία η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), στην 55η Διεθνή Έκθεση Αρωμάτων και Καλλυντικών, COSMOPROF WORLDWIDE BOLOGNA 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας, από 21 ως 24 Μαρτίου 2024.

 

Η Cosmoprof Worldwide Bologna είναι μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις καλλυντικών η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο Bologna Fiere Exhibition Centre, σε καθαρή εκθεσιακή επιφάνεια 200.000 τ.μ. Aποτελεί δε τη σημαντικότερη πλατφόρμα για την προβολή προϊόντων και την ανάπτυξη διεθνών επαγγελματικών δικτύων στον κλάδο της ομορφιάς, καθώς και σημείο συνάντησης για επαγγελματίες του κλάδου, εταιρείες και ειδικούς στον τομέα των καλλυντικών.

Φέτος συμμετείχαν συνολικά 3.012 εκθέτες προερχόμενοι από 69 χώρες (ποσοστό αυξημένο κατά 4% συγκριτικά με τη διοργάνωση του 2023) και η έκθεση υποδέχτηκε 248.500 επισκέπτες από 150 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 τομείς της Cosmoprof Worldwide Bologna ευθυγραμμίστηκαν για πρώτη φορά και άνοιξαν τις πύλες τους την ίδια ημέρα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την υλοποίηση Β2Β συναντήσεων στον εκθεσιακό χώρο και εξυπηρετώντας την παρουσία μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Πιο αναλυτικά:

  • COSMOPACK (21-23/03/2024): Ήταν αφιερωμένη στην πλήρη εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας καλλυντικών, όπως συστατικά και πρώτες ύλες, παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, συσκευασία, μηχανήματα, αυτοματισμοί κλπ.
  • COSMO PERFUMERY & COSMETICS (21-23/03/2024): Ήταν αφιερωμένη στον κλάδο των καλλυντικών και συγκεκριμένα στην περιποίηση σώματος και προσώπου.
  • COSMO (HAIR & NAIL) BEAUTY SALON (21-24/03/2024): Ήταν αφιερωμένη στον κλάδο των καλλυντικών και συγκεκριμένα στην περιποίηση μαλλιών και νυχιών.

Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Cosmoprof Worldwide Bologna συνδυάστηκε και τη φετινή χρονιά με την καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων, στοιχεία που συμβάλλουν στη αναγνώριση των ελληνικών καλλυντικών στις διεθνείς αγορές και τα καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά.

 

 

Σχολιάζοντας την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση, καθώς και την πορεία του κλάδου των καλλυντικών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Με χαρά διαπιστώνουμε τη σημαντική αύξηση στη ζήτηση για τα ελληνικά καλλυντικά από το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική ποιότητα τους και στα υψηλά πρότυπα παραγωγής που ακολουθούν οι εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου. Η ζήτηση από τη διεθνή αγορά ωθεί μεγάλο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο συγκροτημένης προσπάθειας εξωστρέφειας, με την Enterprise Greece να βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των ελληνικών εταιρειών, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις και προωθητικές ενέργειες για τον κλάδο».

Το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας Ρώμης που υποστήριξε την εθνική συμμετοχή υπό την ευθύνη της Enterprise Greece, καθώς και το σύνολο των εκθετών, εκπροσωπήθηκε στην Διεθνή Έκθεση Cosmoprof 2024 από την κα Αικατερίνη Πουλιανίτη, Γραμματέα ΟΕΥ Β’. Στο πλαίσιο της παρουσίας της επισκέφθηκε τα ελληνικά περίπτερα και σε συνέχεια των συναντήσεών της με τους Έλληνες επιχειρηματίες υπογράμμισε ότι «η ευρεία και αντιπροσωπευτική ελληνική παρουσία, αλλά και οι υποψηφιότητες/διακρίσεις ελληνικών προϊόντων αποτελούν ενδεικτικά στοιχεία αναγνώρισης της δυναμικής εξέλιξης του κλάδου και ενίσχυσης της εξωστρέφειας του, ιδιαιτέρως δε του τομέα των φυσικών καλλυντικών όπου η χώρα μας, λόγω των εξαιρετικών και μοναδικών πρώτων υλών της, διαθέτει διακριτό συγκριτικό πλεονέκτημα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε η «Cosmoprof & Cosmopack Awards», μία γιορτή απονομής βραβείων σε συμμετέχουσες εταιρείες του κλάδου, στην οποία παρευρέθηκε ένα επιλεγμένο κοινό διεθνών δημοσιογράφων, αγοραστών, εταιρειών και συνεργατών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε η απονομή βραβείου στην ελληνική εταιρεία KORRES S.A. η οποία συμμετείχε στο τομέα “COSMOPROF AWARDS” και συγκεκριμένα στην κατηγορία: «Fragrance: Personal & Home».

Προηγούμενο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας