Ελ

En

Πρόσκληση σε Ημερίδα για την “Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία”, ΕΒΕΑ

🌟 Θέλετε να μειώσετε την ενεργειακή κατανάλωση στη βιομηχανία σας και να επιταχύνετε την υιοθέτηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας;

Τότε η ημερίδα “Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία” είναι για εσάς! 🏭

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση της ημερίδας “Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία”, την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας μαζί με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στην κεντρική αίθουσα “Ερμής” του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπό την αιγίδα του και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά στον σημαντικό αυτό διάλογο δηλώνοντας αρχικά τη συμμετοχής τους μέσω του συνδέσμου που παρέχεται παρακάτω.

Η ημερίδα, αποτελεί μια κορυφαία ευκαιρία για επιχειρήσεις, ενεργειακούς ελεγκτές και ενδιαφερόμενους να εξερευνήσουν τις νέες τάσεις και τις καλύτερες πρακτικές στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας στη βιομηχανία.

Με θέμα τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την επιτάχυνση της υλοποίησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, η ημερίδα προωθεί έναν σημαντικό διάλογο που αποσκοπεί στη βελτίωση της απόδοσης των βιομηχανικών επιχειρήσεων. Με τη συμμετοχή κορυφαίων οργανισμών όπως το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η ημερίδα υπόσχεται να παρουσιάσει επίκαιρες ενημερώσεις και πολύτιμες πρακτικές που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να προωθήσουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα.

Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων προβλέπεται η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της βιομηχανίας και τις επιχειρήσεις, καθώς και με την πολιτεία, τους ενεργειακούς ελεγκτές, χρηματοδοτικούς φορείς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Με την ημερίδα αυτή ευελπιστούμε να ενισχύσουμε τον διάλογο γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις

Ημερομηνία: Τρίτη 14 Μαΐου 2024, 10:00 – 17:00
Διεύθυνση: ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Τ.Κ. 10671, Αθήνα – 6ος όροφος (αίθουσα Ερμής)

 

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις και να συνεισφέρετε στον διάλογο που αφορά τη βιομηχανική ενεργειακή αποδοτικότητα!

🔗 Δηλώστε συμμετοχή: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/event_14052024

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας, μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα: EVENT_3_LIFE_PROJECTS_EBEA_14_MAY_2024_Agenda_v0.10

Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε στην ημερίδα και να μοιραστούμε μαζί σας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στη βιομηχανία!

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας στη βιομηχανία.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας και το ΕΜΠ συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο AUDIT-TO-MEASURE “Οδηγώντας επιχειρήσεις στην κλιματική ουδετερότητα, επιταχύνοντας την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας που προκύπτουν από ενεργειακούς ελέγχους” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω της υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, αναγκαίων για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και την επίτευξη μη ενεργειακών οφελών.

 

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (KAΠE) συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα KNOWnNEBs του προγράμματος LIFE. Το πρόγραμμα αυτό  στοχεύει στην ανάπτυξη μιας νέας μεθοδολογίας διεξαγωγής ενεργειακού ελέγχου για επιχειρήσεις, βάσει της οποίας συνυπολογίζονται τα μη-ενεργειακά οφέλη (non energy benefits-NEB), επιταχύνοντας έτσι την υιοθέτηση των μέτρων ενεργειακής απόδοσης.

 

Το ΚΑΠΕ συμμετέχει επίσης σε ένα ακόμη σημαντικό έργο του προγράμματος LIFE το EU-MORE.  Το έργο αυτό ευελπιστεί να βοηθήσει τη βιομηχανία να επιταχύνει την αντικατάσταση παλαιών και μη αποδοτικών ηλεκτρικών μηχανών ώστε να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση απόδοσης.

Co-funded by the European Union under project ID 101075785. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or CINEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Προηγούμενο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Δ.ΥΠ.Α. ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας