Ελ

En

ΝΕΑ Δράση: 8.iii “Αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία νέων επιχειρήσεων, και ειδικά καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων”.

ΝΕΑ Δράση:

8.iii “Αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία νέων επιχειρήσεων, και ειδικά καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων”.

Αναφέρεται στην υποστήριξη ανέργων για την έναρξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο.

Οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας των επιχειρήσεων (ΚΑΔ) θα προσδιορίζονται στην αντίστοιχη Πρόσκληση.

Α. Ως «Δικαιούχος» χαρακτηρίζεται ο άνεργος που στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ιδρύσει νέα επιχείρηση (ατομική επιχείρηση/νομικό πρόσωπο), υποβάλλει την πρόταση, και φέρει την ευθύνη έναντι της ΕΥΔ ΕΠ Πελοποννήσου και του ΕΦΔ για την καλή εκτέλεση του έργου.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

1. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης και κατά την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

2. Κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους (δικαιούχοι μεταξύ 18 έως 65 ετών).

3. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση.

4. Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόµιµα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι δυνητικά δικαιούχοι επισυνάπτουν ηλεκτρονικά – κατά την αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) – το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Οι ομογενείς ή οι πολίτες χωρών της ΕΕ προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση ως προς την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού της χώρας προέλευσης.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της δράσης, στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 5.000.000,00€.

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού ύψους 14.800,00 ευρώ.

Το κατ’ αποκοπή ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων/δικαιούχων της δράσης ανέρχεται σε 14.800,00 € και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  πρώτη δόση ύψους 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και σε κάθε περίπτωση κατόπιν της έκδοσης της απόφασης ένταξης της πρότασης (1ο ορόσημο) ,

δεύτερη δόση ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών (2ο ορόσημο),

  τρίτη δόση ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών (3ο ορόσημο)

Διάρκεια υλοποίησης : Διάρκεια των έργων Η χρηματοδότηση των εγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων θα είναι διάρκειας δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της δικαιούχου επιχείρησης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή από την ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας δαπανών για τις επιχειρήσεις που η ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας ορίζεται διαφορετική από αυτή της έναρξης εργασιών

 Ποσοστό χρηματοδότησης : Έως 100% δημόσια δαπάνη με εφαρμογή του Κανονισμού για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (ΕΚ 1407/2013).

Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται το διάστημα από 02/03/2022 και ώρα 13:00, έως και την καταληκτική ημερομηνία 06/05/2022 και ώρα 15:00.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΔΩ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο 4o Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας