Ελ

En

Ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας με την πόλη Λονγκκουάν (Longquan), της επαρχίας Zhejiang της Λ.Δ. της Κίνας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κατά τη διάρκεια του 2017 (Έτος Ελλάδας-Κίνας), έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη μίας διμερούς συνεργασίας με την ιστορική πόλη Λονγκκουάν (Longquan), του ευρύτερου (σε επίπεδο νομού) Δήμου Lishui (2.500.000 κατ.), της επαρχίας Zhejiangτης Λ.Δ. της Κίνας.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, αντιπροσωπεία με υψηλόβαθμα στελέχη των τοπικών κυβερνητικών αρχών και επιχειρηματίες επισκέφθηκε το Ξυλόκαστρο και ήρθε σε επαφή τόσο με τη Δημοτική Αρχή, όσο και με επιχειρηματίες της περιοχής.

Κατά την επίσημη υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Ξυλοκάστρου,  στις αρχές του Νοέμβρη, υπεγράφη από τους επικεφαλής των δύο Δήμων Συμφωνία Φιλίας, με στόχο –μεταξύ άλλων- την οικονομική και εμπορική αλληλεπίδρασή τους, τις ανταλλαγές και τη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της υγείας κ.λ.π.

Σε συνέχεια των ενεργειών αυτών, οι τοπικές κυβερνητικές αρχές του Λονγκκουάν απεύθυναν πρόσκληση στο Δήμο μας για να επισκεφθεί, συνοδεία και επιχειρηματιών, την περιοχή τους, προκειμένου να εξελιχθεί η συνεργασία των τοπικών αρχών, αλλά και να αναπτυχθούν εμπορικές συνεργασίες. Η επικείμενη επίσκεψη θα περιλαμβάνει  και διμερείς συναντήσεις (Β2Β) επιχειρηματιών των δύο χωρών.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου και συμμετείχαν στις εργασίες του Νοεμβρίου και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής στην αποστολή.

Προκειμένου για τη συμμετοχή επιχειρηματιών και από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή και παρακαλούμε να ενημερωθούν σχετικώς τα μέλη σας, ούτως ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Η επίσκεψη αυτή προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα διαρκέσει 4 περίπου ημέρες (τρεις διανυκτερεύσεις). Η αντιπροσωπεία προτείνεται να είναι 15-20μελής, με τη συμμετοχή 10-15 περίπου επιχειρηματιών της περιοχής μας και του Νομού και 4 εκπροσώπων των τοπικών αρχών (Δήμαρχος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.α.). Το κατ’ εκτίμηση κόστος της συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται περίπου στα 1.600-1.700€. Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα πρέπει να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους, ενώ παράλληλα καλούνται να έχουν μία εταιρική παρουσίαση στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, καθώς και δείγματα προϊόντων. Χρήσιμα θα είναι επίσης έντυπα ή οποιασδήποτε μορφής προωθητικό υλικό, εφόσον διαθέτουν.

 

 

                                                                                                Με εκτίμηση

 

                                                                                                Ηλίας Ανδρικόπουλος

                                                                                                Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 

 

   

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, οι συνεργάτες σας μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ειδική Συνεργάτη μου κα Ρ.Χαραλαμπίδου (τηλ. 2743360215, 6970 839670, rchara@xylokastro.gov.gr)

Προηγούμενο Αίτημα για χορηγία από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας