Ελ

En

Αίτημα για χορηγία από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου

Αγαπητά μέλη,

 

είμαστε περήφανοι για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου καθώς πέτυχαν τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη στους Εθνικούς Τελικούς της «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (Formula 1 in Schools) με την ομάδα SBMT και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους παγκόσμιους τελικούς που γίνονται στην Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο.

 Για την συμμετοχή τους στους τελικούς απαιτείται η εξεύρεση χορηγών, αφού χρηματοδοτείται και το οικονομικό επιβαρύνει του μαθητές και αυτούς που τους στηρίζουν.

 Πιστεύουμε, ότι οι καταλληλότεροι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτής, δεν μπορεί να είναι άλλοι, από τους επιχειρηματίες της Κορινθίας!

 Διαβάστε την επιστολή της Διευθύντριας κας Σοφίας Γ. Σμυρνής  που ακολουθεί και τα επισυναπτόμενα αρχεία για περισσότερες πληροφορίες.

 Εκ μερους του Επιμελητήριου Κορινθίας        

       

Ερμού 2

201 00 Κόρινθος

T: +30 27410 24464 F: +30 27410 21173

W: www.korinthiacc.gr

 

         

   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

   ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

………………………………………………..

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΘΑ, T.K. 20400

ΤΗΛ – FAX: 2743023235

emailmail@lykxylok.kor.sch.gr

 

 

 

    Με τη  επιστολή μου αυτή, θέλω να σας πληροφορήσω για μια διάκριση, ανάμεσα στις πολλές, που απέσπασε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο μας. Το σχολείο μας ήρθε πρώτο βαθμολογικά και δεύτερο στην γενική κατάταξη στους Εθνικούς Τελικούς της  «Φόρμουλα 1 στα Σχολεία» (Formula 1 in Schools) με την ομάδα SBMTRacing Team που αποτελείται, αυτή τη χρονιά, από τους μαθητές Μέλλιο Νικόλαο, Αϊδινόπουλο Περικλή, Καψή Νικόλαο, Αθανασούλη Γεώργιο και Κατσώνη Ανδρέα και πρόκριση για τους παγκόσμιους τελικούς που γίνονται στην Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο. 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τέτοιες  διακρίσεις προσφέρουν πολλαπλό όφελος τόσο στους ίδιους τους συμμετέχοντες μαθητές και στους συμμαθητές τους, που παραδειγματίζονται από αυτούς, και μπορούν και αυτοί να επιδοθούν σε «αγώνες καλούς», όσο και στον τόπο μας, το Ξυλόκαστρο, την Κορινθία, την Ελλάδα.

 

Ο διαγωνισμός της Φόρμουλα 1, είναι πολύ σημαντικός  για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρόκειται περί ενός παγκόσμιου διαγωνισμού που εκπαιδεύει τα παιδιά σε πολλά επίπεδα και τους καλλιεργεί ποικίλες δεξιότητες, προετοιμάζοντάς τους για την ενήλικη ζωή και το ρόλο τους ως ενεργών ευρωπαίων πολιτών. Το ότι δε προωθεί την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, τον αναγάγει σε  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μια ματιά στα θέματα στα οποία εξετάζονται οι συμμετέχοντες  επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα. Εξετάζονται και κρίνονται στις ενέργειες  Marketing, στην  Μηχανική Κατασκευή του  Αυτοκινήτου, στην  Καινοτόμο σκέψη, στην Ταυτότητα της  Ομάδας, στο «Ευ αγωνίζεσθαι», στο εκθεσιακό τους  περίπτερο, στην προφορική παρουσίαση (η παρουσίαση γίνεται στην αγγλική γλώσσα), στο  χαρτοφυλάκιο–portfolio enterprise (11 σελίδες  εργασία), στο χαρτοφυλάκιο –portfolio Design & Engineering ( 11 σελίδες εργασία), στην  Έρευνα και Ανάπτυξη, στην χρήση των Εργαλείων Social Media και στην ιστοσελίδα τους, στην ταχύτητα του αυτοκινήτου και τους αγώνες knockout. Το άθροισμα όλων των βαθμολογιών δίνουν την τελική κατάταξη. Αφαιρούνται βαθμοί λόγω ποινών που οφείλονται σε διάφορα ελλείμματα, όπως για παράδειγμα ακόμη και στη διαχείριση του χρόνου ή στην ακρίβεια.

Σε όλα αυτά και σε άλλα που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια, οι μαθητές μας πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά λόγω μιας τεχνικής ποινής δεν κατέκτησαν τον τίτλο του «πρωταθλητή» και κατετάγησαν στη δεύτερη θέση, που τους εξασφαλίζει το εισιτήριο για τους παγκόσμιους τελικούς που γίνονται στην Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο.  Για να πραγματοποιηθεί όμως, αυτή η συμμετοχή απαιτείται η εξεύρεση χορηγών, αφού Όλο το οικονομικό κομμάτι πέφτει στους ώμους των μαθητών και σε αυτούς που τους στηρίζουν. Οι μαθητές αναλαμβάνουν να προσφέρουν την προβολή των επιχειρήσεων που θα τους εμπιστευτούν στην απομακρυσμένη χώρα της Ανατολής, όπου θα γίνει συνάντηση 47 χωρών από όλον τον κόσμο. Πιο κάτω παρατίθεται αναλυτικά  ο πίνακας των προνομίων που προτείνουν οι μαθητές στους υποψήφιους χορηγούς τους.

 

 

   Οι μαθητές μας γίνονται οι πρεσβευτές του τόπου μας σε όλον τον κόσμο. Έχουν βέβαιη την επιτυχία τους στους τελικούς. Πιστεύουν στο αμαξίδιό τους και ονειρεύονται να τρέξει αυτό στην πίστα της Σιγκαπούρης! Νέοι άνθρωποι, έφηβοι, που φέρονται ως ολοκληρωμένοι ενήλικες επιχειρηματίες! Ένα παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους! Είναι χρέος μας να τους δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται για να πετάξουν ακόμη ψηλότερα και να τιμήσουν όλους μας!

Πιστεύω λοιπόν, ότι ο καταλληλότερος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας αυτής, δεν μπορεί να είναι άλλοι από τους επιχειρηματίες της Κορινθίας!

Με το δεδομένο όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου, θα σας παρακαλούσαμε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες, που εσείς θεωρείτε ότι θα μπορούσαν να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια

Σοφία Γ. Σμυρνή

 

Επικοινωνία: τηλ. 6948010519, Σμυρνή Σοφία, διευθύντρια

                                6948364556, Μέλλιος Νίκος, αρχηγός της ομάδας SBMT-Racing team

email: mail@lyk.xylok.kor.sch.gr    ή    sbmtracingteam@gmail.com

Συνημμένα: Η επιστολή των μαθητών

                      Η βαθμολογία της ομάδας

                      

 

Ως δείγμα αυτών που σας περιέγραψα παραθέτω την διεύθυνση της ιστοσελίδας της ομάδας μας.  http://www.sbmtracingteam.com/ και τη τελευταία συνέντευξη στο ΗΛΕΚΤΡΑ 98,8 FM: https://www.youtube.com/watch?v=vg3f28Q3pPM&feature=share

 

Προηγούμενο Δ.Τ. Συνάντηση Δ.Ε. με Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας