Ελ

En

Συστήματα BESS συνολικού ύψους 520MW – “stand alone” συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας / Β΄ ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών

Απευθύνεται σε: Επιχειρήσεις, Ιδιώτες/Πολίτες
Απευθύνεται ειδικά σε: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διαθέτουν Άδεια Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας για Σ.Α.Η.Ε.

Το έργο στοχεύει στην εγκατάσταση κεντρικών “stand alone” συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας προκειμένου να επιτραπεί με το βέλτιστο τρόπο η αυξημένη διείσδυση από την μεταβλητή και μη ελεγχόμενη παραγωγή των σταθμών ΑΠΕ και η συμμετοχή τους στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η επιλογή των προς ενίσχυση έργων γίνεται στο πλαίσιο διενέργειας 3 διαδοχικών ανταγωνιστικών διαδικασιών υποβολής προσφορών με την συνολική δημοπρατούμενη ισχύ να ανέρχεται στα 1000MW μέγιστης ισχύος έγχυσης.

Στο πλαίσιο της παρούσας Β’ ανταγωνιστικής διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα υποβάλουν οικονομική προσφορά η οποία διατυπώνεται σε ευρώ ανά μεγαβάτ μέγιστης ισχύος έγχυσης ανά έτος για την υλοποίηση σταθμών αποθήκευσης αναφορικά με το ύψος της ετήσιας λειτουργικής ενίσχυσης που επιθυμούν να λαμβάνουν για να είναι τα έργα τους οικονομικά βιώσιμα.

Η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή προσφοράς για την Β’ Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών καθορίζεται σε 115.000 €/MW/έτος.

Είδος ενίσχυσης: Επιχορήγηση/Επιδότηση
Τι ενισχύεται:

Οι κάτοχοι ενισχυόμενων Σ.Α.Η.Ε. λαμβάνουν επενδυτική ενίσχυση εκατό χιλιάδων ευρώ ανά μεγαβάτ μέγιστης ισχύος έγχυσης (100.000 €/MW).

Οι Σ.Α.Η.Ε. εντάσσονται σε καθεστώς στήριξης μέσω του οποίου λαμβάνουν λειτουργική ενίσχυση για 10 έτη, πλέον της επενδυτικής ενίσχυσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της λειτουργικής ενίσχυσης είναι η σύναψη Σύμβασης Λειτουργικής Ενίσχυσης Σ.Α.Η.Ε. μεταξύ του Κατόχου του Ενισχυόμενου Σ.Α.Η.Ε. και του Διαχειριστή Α.Π.Ε. και Εγγυήσεων Προέλευσης.

Συνολικός Προϋπολογισμός: €200.000.000,00
Προϋπολογισμός Ταμείου: €200.000.000,00

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 22/11/2023
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 22/12/2023

Γεωγραφική Περιοχή: Όλη η Ελλάδα
Υποβολή αιτήσεων: Υποβολή αιτήσεων: Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας του Ηλεκτρονικού Μητρώου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 11 της παρούσας προκήρυξης, αφού πρώτα εγγραφούν στην εφαρμογή https://licensing.rae.gr/
Πυλώνας: 1. Πράσινη Μετάβαση
Άξονας: 1.1 Μετάβαση σε νέο ενεργειακό μοντέλο φιλικό στο περιβάλλον
Δράση: 1.1.7 (16926) Δημιουργία Συστημάτων Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας καθοριστικών για την ανάπτυξη των ΑΠΕ

Σχετικά Αρχεία:
Download ΦΕΚ_Β_6608-2023_ΣΑΗΕ_Φαση-Β_MIS_5216889.pdf

Προηγούμενο Διοργάνωση Σεμιναρίων Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου από το Επιμελητήριο Κορινθίας με την συγχρηματοδότηση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC)

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας