Ελ

En

To νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WAC (Workplace Active Certification) με partner το Επιμελητήριο Κορινθίας

Το πρόγραμμα WAC (Workplace Active Certification) με επικεφαλής την EFCS European Federation for Company Sport (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον Αθλητισμό στο χώρο εργασίας) στοχεύει στην δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πιστοποίησης (ISO) για την υγεία, την ευεξία και τη σωματική δραστηριότητα στο χώρο εργασίας και πρόκειται να παραχωρήσει τους πρώτους «πιστοποιημένους» χώρους εργασίας κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, το 2022.

 

Το έργο έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης: το πρόγραμμα πρωτοπόρων (pionners phase) . Μια ομάδα 28 εταιρειών – οργανισμών έχει επιλεγεί για να συγκροτήσει μια «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» στο πλαίσιο του προγράμματος Pioneers ως τους κύριους τελικούς χρήστες της πιστοποίησης. Αυτή η επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για τον πειραματισμό, τη δοκιμή και την παροχή σχολίων σχετικά με τα κριτήρια πιστοποίησης και την εμπειρία του χρήστη. Η εναρκτήρια συνάντηση διαδικτυακού σεμιναρίου μεταξύ των 28 οργανισμών πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

 

Οι partners του έργου WAC (ανάμεσα τους και το Επιμελητήριο Κορινθίας) έστειλαν μια πρόσκληση για υποβολή αίτησης σε στοχευμένους χώρους εργασίας που θα μπορούσαν να συμμετέχουν ως πρωτοπόροι. Ως μέρος της διαδικασίας επιλογής, οι οργανισμοί κλήθηκαν να απαντήσουν, καθορίζοντας τα κίνητρα και τα κριτήριά τους, σχετικά με:

-Τι έχει ήδη εφαρμοστεί σε διοικητικό επίπεδο στο χώρο εργασίας (πολιτική, ανθρώπινο δυναμικό, οργάνωση, πόροι, εξωτερική συνεργασία…);

-Ποιες δραστηριότητες υλοποιούνται στο χώρο εργασίας για τους εργαζομένους (σωματική δραστηριότητα και αθλητικά προγράμματα…);

-Το όραμα γύρω από τη σωματική δραστηριότητα και την ευεξία γενικά στο χώρο εργασίας, μια περίληψη των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Επιλέχθηκαν 28 χώροι εργασίας από 7 χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Μάλτα, Σλοβενία, Ελλάδα και Ισπανία) σύμφωνα με αντιπροσωπευτικά κριτήρια: χώρα, μέγεθος, επιχειρηματική περιοχή, νομική μορφή, εμπειρία και δέσμευση για σωματική δραστηριότητα, ισότητα των φύλων.

 

Οι Κορινθιακές επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

 

1. Tourix

2. DESIGNOUS

3. Feréikos

4. Sportcamp Loutraki

5. Corinth Canal/Διώρυγα της Κορίνθου

6. ΚΕΚ Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας

 

Τα επόμενα βήματα για τους WAC Pioneers θα είναι μεμονωμένες συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια τελικών χρηστών με συνεργάτες του WAC πριν από την δεύτερη γενική συνέλευση τον Ιούνιο του 2021.

 

Ακολουθήστε το έργο στο activeworkplacecertification.eu και στο Twitter @CompanysportEU #WAC και στο LinkedIn “Workplace Active Certification”.

Προηγούμενο Μεγάλη έρευνα του Ε.Ε.Α. και της Pulse R.C. για τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών εν μέσω της πανδημίας και το ρόλο του ηλεκτρονικού εμπορίου

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας