Ελ

En

ASIA PACIFIC MARITIME 2024 Δυναμική ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση ναυπηγικής και βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού

Tη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή, με 15 ελληνικές εταιρείες με δυναμική παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας, διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στη 18η Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση ASIA PACIFIC MARITIME 2024, η οποία διεξήχθη σε έξι εκθεσιακούς χώρους στο Marina Bay Sands με θέμα «Future of Vessels Solutions for Tomorrow», από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2024.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στο χώρο της διεθνούς ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού  που γίνεται στην Ασία,  η οποία φέτος συγκέντρωσε 17 εθνικές συμμετοχές σε 930 περίπτερα και περισσότερα από 15.000 εμπορικά σήματα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες σημαντικές ευκαιρίες για δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και διαμόρφωση του τοπίου της ναυπηγικής και ναυτιλιακής τεχνολογίας, των σκαφών εργασίας, των υπεράκτιων και των λιμένων.

Οι εκδηλώσεις και οι εργασίες κατά τη διάρκεια της ASIA PACIFIC MARITIME 2024 επικεντρώθηκαν στην Αειφορία, την Καινοτομία και την Ψηφιοποίηση του κλάδου της ναυτιλίας, εστιάζοντας στην ανάγκη για τη χρήση πράσινων λύσεων και την ενθάρρυνση της κυκλικής οικονομίας, με στόχο ως το 2050, να μη χρησιμοποιείται ο άνθρακας στη ναυτιλία και οι εταιρείες του κλάδου να εστιάσουν στα εναλλακτικά καύσιμα. Προς αυτή την κατεύθυνση παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα τα οποία επιτρέπουν ακριβέστερο έλεγχο για εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των εκπομπών, με σεβασμό στις επιταγές της αειφορίας και του πράσινου περιβάλλοντος.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο ελληνικό περίπτερο που οργάνωσε η Enterprise Greece, είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά της Ν.Α. Ασίας, να συνάψουν συνεργασίες με νέους πελάτες και να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς φορείς από τις συμμετέχουσες εθνικές αποστολές της Κίνας, Κορέας, Δανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Γερμανίας, Σιγκαπούρης, Ταιβάν κλπ. Επίσης, η HEMEXPO και οι  εταιρείες μέλη της, με το σλόγκαν το «Smart Ship Solutions- Greek marine equipment» παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, κ. Γεώργιος Δογορίτης, ο επικεφαλής του  γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, κ. Εμμανουήλ Μαρκιανός, και ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος, Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού, Ανδρέας

Λυκούδης, επισκέφθηκαν τα Ελληνικά περίπτερα και συνομίλησαν με τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου για τους τρόπους τόνωσης της δραστηριότητάς τους στην αγορά της Σιγκαπούρης και γενικότερα στις μεγάλες αγορές της ΝΑ Ασίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην επιτυχημένη ελληνική παρουσία, δήλωσε: « Η εθνική συμμετοχή αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού της Enterprise Greece που σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών του κλάδου ο οποίος έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μεγάλη δυναμική. Αυτό αποδεικνύεται κι από τη φετινή, εντυπωσιακή παρουσία των ελληνικών εταιρειών, η οποία ήταν αντάξια χωρών με μεγάλη παραγωγή ναυτιλιακού εξοπλισμού. Η Enterprise Greece θα συνεχίσει και στο μέλλον τη συνεργασία με τον κλάδο και τις ενώσεις του για την προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των καινοτόμων προϊόντων και των υπηρεσιών του κλάδου του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.»

Ο Αντιπρόεδρος της HEMEXPO, κ. Στέφανος Χαρτοματζίδης, δήλωσε: «Η Σιγκαπούρη με το ιδιαίτερα σημαντικό λιμάνι της, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του παγκόσμιου εμπορίου, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στη σύνδεση των παγκόσμιων αγορών. Η HEMEXPO, ολοένα και πιο ισχυρή, αντιπροσωπεύοντας την Ελληνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο ναυτιλιακό κλάδο, διεκδικεί για μία ακόμη φορά  στην έκθεση Asia Maritime Pacific, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, το μερίδιο αγοράς που αναλογεί στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών των μελών της.»

 

Enterprise Greece

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISE GREECE | Γραφείο Τύπου – 210 3355705, Χρήστος Ρουμελιώτης  c.roumeliotis@eg.gov.gr

Προηγούμενο Επιχειρηματικές συναντήσεις με της ιταλικές εταιρίες στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας