Ελ

En

8ο TrophyΤροφή Meet-Up στην Κόρινθο με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για τη Μετάβαση σε μια Κυκλική Βιοοικονομία – Εξάλειψη των Πλαστικών Αποβλήτων στη Γεωργία και τις Συσκευασίες Τροφίμων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8ο TrophyΤροφή MeetUp στην Κόρινθο με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για τη Μετάβαση σε μια Κυκλική Βιοοικονομία – Εξάλειψη των Πλαστικών Αποβλήτων στη Γεωργία και τις Συσκευασίες Τροφίμων»

Με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 8ο TrophyΤροφή MeetUp, με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για τη Μετάβαση σε μια Κυκλική Βιοοικονομία – Εξάλειψη των Πλαστικών Αποβλήτων στη Γεωργία και τις Συσκευασίες Τροφίμων», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2025, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Το TrophyΤροφή αποτελεί μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και υλοποιείται από το 2019, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που επενδύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον κλάδο της αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της τεχνολογίας τροφίμων και των agrologistics με προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες, ακόμη και σε αρχικά στάδια ανάπτυξης (pre-seed).

Το 8ο TrophyΤροφή MeetUp πραγματοποιήθηκε με βασικό χορηγό τη DS Smith και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον κ. Παναγιώτη Λουζιώτη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τον κ. Νικόλαο Σταυρέλη, Δήμαρχο Κορινθίων, τον κ. Θεοδόσιο Ρούσσο, Sales Manager της εταιρείας DS Smith, καθώς και παρουσίαση με θέμα τα Case Studies από την DS Smith, μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν καλές πρακτικές και καινοτομίες στον χώρο των συσκευασιών τροφίμων. Χαιρετισμούς απηύθυνε και ο κ. Σπυρίδωνας Ζαχαριάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολούθησε το πρώτο πάνελ συζήτησης με θέμα «Έξυπνες και Βιώσιμες Συσκευασίες Τροφίμων: Η Καινοτομία συναντά την επιχειρηματικότητα», με τη συμμετοχή του κ. Νίκου Παπαβασιλείου, Διαχειριστή Συνεταιρισμού «Ένωση Κιάτου Ι.Κ.Ε.», του κ. Μάρκου Λέγγα, Εντεταλμένου Συμβούλου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Καινοτομίας και Αντιπροέδρου Δ.Σ. στην εταιρεία Agribator – Κέντρο Καινοτομίας & Αγροτεχνολογίας Πελοποννήσου, της κ. Αναστασίας Μπράβου, Γεωπόνου, Μπράβος Σταφύλια Στιμάγκας Α.Ε., και του κ. Κωνσταντίνου Ξύδη, Salad Farm Ξύδης Κ. – Κολοπάστας Δ. – Νέζης Κ. Ο.Ε. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Φάνης Κουρεμπές, Γεωπόνος και μέλος Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και στο τέλος του πάνελ ακολούθησε σύντομο Q&A.

Το δεύτερο πάνελ συζήτησης είχε ως θέμα «Βιώσιμες Συσκευασίες στην Πράξη: Επιστημονική Γνώση με Οριζόντια Εφαρμογή στην Αγορά». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Λαγωγιάννης, Διευθυντής της ΣΑΕΚ Κορίνθου – Γεωργική Σχολή Νεμέας, ο κ. Δημήτρης Τσαμπαρλής, Ιδιοκτήτης της εταιρείας «Γνήσιες Γεύσεις», και ο κ. Βασίλης Μανδρέκας, CEO, Γαλακτοκομικά Μανδρέκας Α.Ε. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δρ. Αναστάσιος Καμπόλης, Χημικός, CheMa Laboratories.

Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες του Meet-Up έλαβαν μέρος σε εργαστήριο παραγωγής ιδεών, όπου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και μετά από ψηφοφορία αναδείχθηκε η καλύτερη ιδέα και η νικήτρια ομάδα.

Το TrophyΤροφή 2025 αναδεικνύει τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων, δικτύωσης και προώθησης καινοτόμων ιδεών που συμβάλλουν στη μετάβαση σε μια κυκλική βιοοικονομία.

 

   

 

Προηγούμενο Δελτίο Τύπου – Στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας