Ελ

En

Ψηφιακή Μέριμνα – Δημοσιεύθηκε η απόφαση για το voucher 200 ευρώ ανα ωφελούμενο μαθητή για αγορά tablet, laptop, desktop

Η ΚΥΑ προβλέπει αναλυτικά:

 

Εγκρίνουμε την κατάρτιση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», για την ενίσχυση οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας με σκοπό την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» θα υλοποιηθεί ως ακολούθως:

 

Άρθρο 1

 

Αντικείμενο – Σκοπός του προγράμματος

 

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ενισχύει οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα καθώς και τέκνα υπό επιτροπεία, που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας, μέσω συστήματος επιταγών (voucher) που θα διατεθούν για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνθήκες τεχνολογικά εμπλουτισμένης δια ζώσης εκπαίδευσης καθώς και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους.

 

Άρθρο 2

 

Ορισμοί

 

1. Ωφελούμενοι: Οι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές των επιλέξιμων εκπαιδευτικών δομών που βρίσκονται εντός συγκεκριμένων ηλικιακών ορίων (παρ. 1 άρθρο 3) και προς όφελος των οποίων δύνανται να εκδοθεί επιταγή (voucher) επιχορήγησης για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

2. Εξαρτώμενα Τέκνα: Για τους σκοπούς του παρόντος προγράμματος, ως εξαρτώμενα θα θεωρούνται όλα τα παιδιά οικογενειών από 0 έως 18 ετών ανεξαρτήτως φοίτησης, τα παιδιά 19-24 ετών που φοιτούν στην κατάλληλη εκπαιδευτική βαθμίδα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, καθώς και τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους, όπως ορίζεται ειδικότερα στην παρ. 2 του άρθρου 4. Το σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων μίας οικογένειας λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος και μόνο. Στο άρθρο 3 εξειδικεύονται οι περιπτώσεις των εξαρτώμενων τέκνων που μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ωφελούμενοι του προγράμματος.

 

3. Οικογένειες-Δικαιούχοι της Ενίσχυσης: Οικογένειες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο- ωφελούμενο, που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 3. Στο πρόγραμμα μπορεί να υποβληθεί μόνο μία αίτηση Επιχορήγησης ανά Οικογένεια-Δικαιούχο που θα περιλαμβάνει τις επιταγές για όλα τα εξαρτώμενα τέκνα – ωφελούμενους.

 

4. Αιτών-Δικαιούχος της επιταγής: Το συγκεκριμένο ενήλικο Φυσικό Πρόσωπο που υποβάλλει αίτηση Επιχορήγησης από το πρόγραμμα για λογαριασμό της Οικογένειας-Δικαιούχου. αίτηση Επιχορήγησης μπορεί να καταθέσει μόνο ο ΥΠΟΧΡΕΟΣ ή ο/η ΣΥΖΥΓΟΣ του ΥΠΟΧΡΕΟΥ υποβολής φορολογικής δήλωσης της συγκεκριμένης οικογένειας, και ο οποίος σε κάθε περίπτωση έχει υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2020 και διαθέτει προσωπικούς κωδικούς -διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet). Στο εξής, η αναφορά σε «Δικαιούχο» του προγράμματος μπορεί να παραπέμπει στο μεμονωμένο αιτούντα (π.χ. διαδικαστικά ζητήματα για την υποβολή της αίτησης) ή τη συνολική οικογένεια αυτού (π.χ. ζητήματα επιλεξιμότητας), αναλόγως του εννοιολογικού πλαισίου στο οποίο αυτή η αναφορά εντάσσεται.

 

5. Προμηθευτής: Για τους σκοπούς του προγράμματος, προμηθευτές είναι Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα που δραστηριοποιούνται νομίμως στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και συμμετέχουν με έναν τουλάχιστον από τους ακόλουθους ρόλους στο πρόγραμμα:

 

(α) Κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, ή επίσημοι αντιπρόσωποι αυτών, ή εξουσιοδοτημένοι διανομείς αυτών, ή ανεξάρτητοι εισαγωγείς που προμηθεύονται επιλέξιμο εξοπλισμό από τους προηγούμενους και έχουν την ευθύνη υποβολής και βεβαίωσης των χαρακτηριστικών του εξοπλισμού που θα εγκριθεί και θα επιδοτηθεί από το πρόγραμμα.

 

(β) Έμποροι λιανικής οι οποίοι μεταπωλούν τον επιλέξιμο και εγκεκριμένο εξοπλισμό στους Δικαιούχους, λαμβάνουν την εκδοθείσα επιταγή (voucher) έναντι μέρους ή του συνόλου του κόστους και εξοφλούνται από το πρόγραμμα.

 

6. Φορέας Υλοποίησης (του προγράμματος): Η «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (δ.τ. ΚτΠ Μ.Α.Ε.).

 

7. Φορέας Χρηματοδότησης (του προγράμματος): Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.).

 

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/53484/pshfiakh-merimna-dhmosieyohke-h-apofash-gia-to-voucher-200-eyrw-ana-wfeloymeno-maohth-gia-agora-tablet-laptop-desktop

Προηγούμενο Webinar: Ενεργειακή Απόδοση στη Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα του Κλάδου Τροφίμων και Ποτών

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας