Ελ

En

Υποβολή αιτήσεων παροχής δανείων κεφαλαίων κίνησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Από την Τετάρτη 20 Μαΐου ανοίγει και πάλι η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων παροχής δανείων κεφαλαίων κίνησης σε επιχειρήσεις με πλήρη επιδότηση επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ προχωρούν σε επανέλεγχο των 97.000 αιτήσεων από επιχειρήσεις που κρίθηκαν ότι «δεν δικαιούνται» την είσπραξη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ενώ την ερχόμενη Δευτέρα με Τρίτη πιστώνεται η «επιστρεπτέα προκαταβολή».

ΤΕΠΙΧ ΙΙ : 25.000 αιτήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ   

Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ άρχισε να δέχεται αιτήσεις από τις 27 Απριλίου και σε 5 μόλις μέρες είχαν υποβληθεί 25.000 αιτήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ τη στιγμή που το πρόγραμμα είχε ως όριο 1,3 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό του προγράμματος. Αυτό ανάγκασε την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να «κλείσει» προσωρινά  τη διαδικασία για την υποβολή νέων αιτήσεων προκειμένου να αξιολογηθούν οι υπάρχουσες από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και να επαναπροσδιοριστούν οι διαθέσιμοι πόροι.

Το επιτόκιο των συγκεκριμένων δανείων επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας. Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις τουλάχιστον τα δύο πρώτα έτη που διαρκεί η επιδότηση του δανείου.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (www.etean.gr) προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και για την υποβολή των νέων αιτήσεων.

Προηγούμενο Πότε θα καταβληθεί 1 δισ. «επιστρεπτέας προκαταβολής» σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας