Ελ

En

Τηλεργασία: Τι θα ισχύει από εδώ και μπρος

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Εργασίας για την τηλεργασία, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε αυτή τη μορφή εργασίας, μετά τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου, το φθινόπωρο, όταν και αναμένεται το νέο κύμα του κοροναϊού, η πλειοψηφία των εργαζομένων που η τηλεργασία είναι εφικτή θα εργάζεται με αυτό τον τρόπο. Για το λόγο αυτό, δόθηκε και παράταση προς τους εργοδότες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για την επιβολή εξ αποστάσεως απασχόλησης –μονομερώς.

Έως τότε, τα στελέχη της οδού Σταδίου ευελπιστούν ότι θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο τηλεργασίας, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, μέσα από το οποίο θα καθορίζονται βασικές παράμετροι όπως: το καθεστώς εργασίας, το ωράριο απασχόλησης και η κάλυψη του κόστους τηλεργασίας, αλλά και πιο εξειδικευμένες όπως: η ιεραρχική σύνδεση του τηλεργαζόμενου με τους προϊσταμένους του, τα χρονικά όρια τηλετοιμότητας και το όριο ανταπόκρισης του εργαζόμενου, έως και τους όρους υγιεινής και ασφάλειας που ο τηλεργαζόμενος οφείλει να τηρεί.

Ανάμεσα στα ζητήματα που καλείται το υπουργείο να νομοθετήσει είναι και το γεγονός αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής του εργοδότη στο σύστημα της τηλεργασίας σε περίπτωση κινδύνου δημόσιας υγείας, όπως επίσης και αν η τηλεργασία θα μπορεί να παρέχεται κατά πλήρη, μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, όπως επίσης αυτοτελώς ή ακόμη και σε συνδυασμό με απασχόληση στις εγκαταστάσεις του εργοδότη.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο Με ΠΝΠ αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων οφειλόμενων από επιχειρήσεις τουρισμού – Πίνακας των ΚΑΔ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας