Ελ

En

Σκρέκας: Στο 75% της αύξησης η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις

Την αύξηση της επιχορήγησης προς τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης προωθεί η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ο αρμόδιος υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να εγκριθεί η υψηλότερη επιχορήγηση. “Έχουμε καταθέσει πρόταση στη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής ώστε για συγκεκριμένες επιχειρήσεις η επιδότηση να καλύπτει το 75% των αυξήσεων των τιμών ρεύματος, από το 50% που ήταν τον Ιανουάριο”, ανέφερε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ προσθέτοντας ότι η ελληνική πρόταση αφορά κλάδους που είναι πιο ευάλωτοι στο υψηλό ενεργειακό κόστος. Ανάλογα με την απάντηση της DGCOMP θα εξαρτηθεί και ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου ενώ σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες ανταποκριθούν άμεσα τότε η επιχορήγηση θα ισχύσει από το Φεβρουάριο. 

Ο ΥΠΕΝ τόνισε εξάλλου ότι οι επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου για το μήνα Φεβρουάριο δε θα έχουν διαφοροποίηση ως προς το ύψος σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Εκτός από την επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και σε μια σειρά από άλλα μέτρα που δρομολογούνται με επίκεντρο την εξοικονόμηση ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε:

– Στην προκήρυξη του προγράμματος Εξοικονομώ για επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων

– Στη δυνατότητα επιδότησης επιχειρήσεων όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια για την κατασκευή φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε όμορα οικόπεδα ή σε στέγες

– Στο άνοιγμα της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ ώστε επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από κορεσμένο δίκτυο να μπορούν να εγκαταστήσουν φβ και να αξιοποιήσουν την αυτοπαραγωγή (net metering).

 

Προηγούμενο ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΠΑΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας