Ελ

En

[Σεμινάριο] Σεμινάριο Αγγλικής Γλώσσας

 Σεμινάρια Αγγλικής Γλώσσας      

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, όντας πάντα στην πρώτη γραμμή του συλλογικού αγώνα για πρόοδο, εξέλιξη και ανάπτυξη των επαγγελματιών του Νομού μας, και αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη για εξωστρέφεια και επικοινωνία με τους έξω εταίρους, εγκαινίασε τη συνεργασία του με το ΚESC Παπαλεξίου (http://www.kesc.gr/), αρχίζοντας με τα σεμινάρια Αγγλικής γλώσσας, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Το σημαντικό με το πρόγραμμα αυτό είναι ότι οι επαγγελματίες του Νομού Κορινθίας που θα θελήσουν να συμμετάσχουν είτε οι ίδιοι είτε το προσωπικό τους δε θα ασχοληθούν με τεχνικά θέματα, όπως η διαχείρηση ΛΑΕΚ, γιατί και αυτό το αναλαμβάνει το Επιμελητήριο μέσω των συνεργατών του KESC, τη HUMAN ASSET OE ( http://www.humanasset.gr/). To μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δηλώσουν συμμετοχή στην υπεύθυνη του Επιμελητηρίου για το πρόγραμμα κα Β. Κοροβήλου (2741024464 εσ.5), η οποία θα τους καθοδηγήσει στις διαδικασίες.

Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα μικτής ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης αποσκοπεί στη διευκόλυνση των μαθητών της αγγλικής γλώσσας όσον αφορά το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των μαθημάτων. Πιο συγκεκριμένα, σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή, που η γνώση της αγγλικής γλώσσας έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας, ο παράγοντας χρόνος παίζει πολλές φορές απαγορευτικό ρόλο και στερεί τους πολυάσχολους ανθρώπους από ευκαιρίες για τη μόρφωση και κατ' επέκταση από ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης. Τον ίδιο απαγορευτικό ρόλο μπορεί να παίξει και ο παράγοντας τόπος, όταν είναι μακριά από τα κέντρα εξέλιξης της εκπαίδευσης και της προόδου. Άνθρωποι που μένουν μακριά από τα κέντρα παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης, δεν έχουν πρόσβαση στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και στερούνται τη μόρφωση και την επαγγελματική πρόοδο. Επίσης, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με κινητικά προβλήματα αποκλεισμένα από τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, μέσω της τηλεκπαίδευσης αποκτούν ελπίδα στη μόρφωση και στην προσωπική και επαγγελματική πρόοδο.

Περιγραφή του προγράμματος

Το πρόγραμμα, όπως υπονοεί ο τίτλος του, είναι συνδυασμός ασύγχρονης – εξ αποστάσεως- εκπαίδευσης και σύγχρονης είτε σε πραγματική τάξη είτε σε εικονική, μέσω πλατφόρμας- σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Τα μαθήματα με προσωπική επαφή εκπαιδευτή και εκπαιδευομένων θα είναι κατ' ελάχιστο τρείς ώρες την εβδομάδα σε χώρο που να παρέχει την υποδομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή των μαθημάτων (internet, διαδραστικό πίνακα κ.α) και απεριόριστο χρόνο όποτε μπορούν οι εκπαιδευόμενοι και απ' όπου θέλουν, σε ενότητες σχετικές με το αντικείμενο ενδιαφέροντός τους. Στην αρχή οι ώρες κανονικού μαθήματος θα είναι περισσότερες ανά εβδομάδα, μέχρι να εκπαιδευτούν οι ομάδες στη χρήση της πλατφόρμας, στη χρήση βασικών λειτουργιών του υπολογιστή και έως ότου αποκτήσουν την αναγκαία αυτοπεποίθηση για να προσεγγίσουν τις ενότητες που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, τα μαθήματα στην τάξη θα σκοπεύουν στην επίλυση αποριών, στη διόρθωση λαθών, στην πρακτική εξάσκηση του προφορικού λόγου, στην εφαρμογή στην πράξη όσων διδάσκονται μέσω της πλατφόρμας.

Το πρόγραμμα όμως είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να μπορεί να αυξάνει και να μειώνει τις ώρες παραγματικής -σε τάξη- διδασκαλίας, ανάλογα με τις προκύπτουσες ανάγκες των τμημάτων.

Στόχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα αποσκοπεί σε πρώτη φάση να διδάξει θεματολογία κοινού ενδιαφέροντος πολλών επιχειρήσεων, που είναι: η υποστήριξη γραφείου, επιχειρησιακή αλληλογραφία (business letters), τηλεφωνικές επαφές (effective telephoning), η εκμάθηση του τυπικού παρουσιάσεων (presentations) στην αγγλική γλώσσα, η γλώσσα των συναντήσεων (meetings), επιχειρηματιών, στελεχών πολυεθνικών, πελατών και επαγγελματιών στα αγγλικά. Επίσης αποσκοπεί στο να διδάξει τους επαγγελματίες και το προσωπικό επιχειρήσεων που έρχονται σε επαφή με ξένους επαγγελματίες και πελάτες τις πολιτισμικές διαφορές ( intercultural differences) ελλήνων και άλλων εθνικοτήτων, προκειμένου να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και δυσαρέσκειες στο γλωσσικό επίπεδο.

Τέλος αποσκοπεί στο να διδάξει την ετικέτα επαγγελματικών και κοινωνικών συναλλαγών όσον αφορά τη χρήση της γλώσσας επικοινωνίας- τα αγγλικά. Όσον αφορά επιμέρους ομάδες, όπως προσωπικό τουριστικών επιχειρήσεων, εστιατορίων, εμπορικών συλλόγων, προβλέπεται ιδιαίτερη θεματολογία επικοινωνίας με τους πελάτες των ενοικιαζόμενων δωματίων ή των εστιατορίων και καταστημάτων με έμφαση στον προφορικό λόγο και στην ανάπτυξη των ακουστικών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων.

Διάρθρωση του προγράμματος και προτεινόμενες ώρες

Το πρόγραμμα προβλέπεται να καλύψει κατ' αρχή 75 ώρες κανονικής διδασκαλίας ανά ομάδα κοινής θεματολογίας και 60 ώρες για επιμέρους δεξιότητες (προφορικές και ακουστικές). Θα λειτουργήσουν δυο τμήματα, Intermediate και Advanced. Ελάχιστη απαίτηση είναι η γνώση βασικών χειρισμών Η/Υ, όπως χρήση του πληκτρολογίου, πλοήγηση στο διαδίκτυο. Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό υλικό αυτό είναι κυρίως πρωτότυπο υλικό παρμένο από πηγές καθημερινής χρήσης της γλώσσας, (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση), καθώς και βιβλία για ενήλικες μαθητές της αγγλικής γλώσσας προσανατολισμένα στα επιχειρησιακά αγγλικά (Business English).

Προηγούμενο [Δελτίο Τύπου ΚΕΕΕ] Κοινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της χώρας στα γραφεία της ΚΕΕΕ με θέμα τη χρηματοπιστωτική πολιτική

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας