Ελ

En

Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα δάνεια επιχειρήσεων μέσω του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ)

Τη δυνατότητα χορήγησης παράτασης, έως τον Μάιο του 2014, για την αποπληρωμή των δανείων που είχαν λάβει μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μέσω του παλιού ΤΕΜΠΜΕ (σήμερα ΕΤΕΑΝ), ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ρευστότητα, που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της οικονομίας.

Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί η αναθεώρηση των προγραμμάτων προς την κατεύθυνση χορήγησης κεφαλαίων κίνησης -αντί χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων- που διαχειρίζεται το ΕΤΕΑΝ και τα οποία παρουσιάζουν μηδενική απορρόφηση, στον βαθμό που ελλείψει ρευστότητας δεν αξιοποιούνται από τις επιχειρήσεις. Συνολικά τα χρήματα που αναμένεται να διοχετευθούν στην αγορά, μέσα από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης, ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, εάν σε αυτά προστεθούν και οι πόροι που έχουν δεσμευθεί μέσω ΕΣΠΑ για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το οποίο αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά και την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Αναλυτικά, τα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς, που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και τον πρόεδρο του ΕΤΕΑΝ, προβλέπουν την παράταση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που έχουν χορηγηθεί μέσω του ΕΤΕΑΝ έως τον Μάιο του 2014. Την ίδια στιγμή απελευθερώνονται κονδύλια 170 εκατ. ευρώ -σε σύνολο 300 εκατ. ευρώ- τα οποία έχουν δεσμευθεί σε δύο προγράμματα που διαχειρίζεται το ΕΤΕΑΝ. Πρόκειται για πόρους από το πρόγραμμα ΕΝΑΛΙΟ, που χρηματοδοτεί δράσεις ενίσχυσης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, που χρηματοδοτεί δράσεις για τη γυναικεία και τη νεανική επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τον τουρισμό και την πράσινη οικονομία.

Προηγούμενο [Πρόσκληση – Εκδήλωση] Ημερίδα «Συλλογική Τοπική Δράση για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη Ευπαθών Ομάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας », Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας