Ελ

En

[Πρόσκληση] Ημερίδα με θέμα την Πρωτοβουλία “ECO-INNOVATION-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” της Ε.Ε. συνδιοργανώνει το ΕΒΕΠ και η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας Πειραιάς 10/06/09 ώρα 09.00π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ECO – INNOVATION THΣ E.E.

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
10 Ιουνίου 2009

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας, και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σας προσκαλούν σε Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα την πρωτοβουλία Eco – Innovation της E.E. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 9.00 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Λουδοβίκου 1, Πλ. Οδησσού, Πειραιάς, πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού).

ECO – INNOVATION (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ)

Η πρωτοβουλία Eco-Innovation αποτελεί μέρος του Προγράμματος Πλαισίου για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία 2007-2013 (CIP) της Ε.Ε. και θεωρείται μια σημαντική ευκαιρία για τη διασφάλιση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου της Ευρώπης στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών προβλημάτων ενώ, επιπρόσθετα, αποτελεί μια επιχειρηματική ευκαιρία, η οποία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Με την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως ασκούνται συνεχώς εντονότερες πιέσεις στο περιβάλλον του πλανήτη μας. Η ανάπτυξη και προώθηση της «οικολογικής καινοτομίας» είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να μειωθούν οι πιέσεις αυτές και να διατηρηθούν οι φυσικοί πόροι που λιγοστεύουν συνεχώς. Η «οικολογική καινοτομία» αναδεικνύεται όχι μόνο σε κλειδί για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα, αλλά και ως μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ευημερία και ανταγωνιστικότητά μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ECO – INNOVATION

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις, οι οποίες ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες ανάπτυξης οικο-καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών, διαδικασιών παραγωγής και επιχειρηματικών μεθόδων διοίκησης που αποσκοπούν στην αποτροπή ή τη μείωση των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων, ρύπανσης και άλλων αρνητικών επιπτώσεων που προκύπτουν για το περιβάλλον και που συνεισφέρουν στη βελτιστοποίηση της χρήσης ενεργειακών πόρων. Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση των εμποδίων που συναντούν στην προσπάθειά τους να εισαγάγουν τα προϊόντα αυτά στην αγορά και να τα μετατρέψουν σε μελλοντικές επιχειρηματικές επιτυχίες.

Οι κύριες θεματικές περιοχές που θα υποστηριχθούν μέσα από την παρούσα πρόσκληση θα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Ανακύκλωση Υλικών, Αειφορία Κτιρίων, Τρόφιμα & Ποτά και Green business / Smart Purchasing.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

9.00 – 9.30

Προσέλευση / Εγγραφές

9.30 – 10.00

Καλωσόρισμα

κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος,
Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας

 

κ. Γεώργιος Κασιμάτης,
Πρόεδρος  ΚΕΕΕ και  ΕΒΕΠ

10.00 – 12.00

Δυνατότητες χρηματοδότησης μέσα από την πρωτοβουλία  Eco-Innovation του CIP

Dr. Θεόδωρος Στάικος,
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εκπρόσωπος Εκτελεστικού Οργανισμού  για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (ΕΑCI)

 

κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης, 
ΕΚΤ, Συντονιστής  Enterprise Europe Network – Hellas

Συζήτηση – Ερωτήσεις

12.00 – 13.00

one2one Meetings με τον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Για δηλώσεις συμμετοχής και οργάνωση one2one συναντήσεων, παρακαλούμε όπως αποστείλετε συμπληρωμένο το έντυπο συμμετοχής:
– στο φαξ: 210 4174601
– στο e-mail: bic@pcci.gr

Επισυνάπτεται Πρόσκληση, Πρόγραμμα και Δελτίο Συμμετοχής

 

Προηγούμενο [Ενημέρωση] Απολογισμός Δράσεων Αναβάθμισης του Ανθρώπινου Δυναμικού των Επιχειρήσεων Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα” ΚΠΣ 2000 – 2006

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας