Ελ

En

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού & εξωτερικού

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας ενημερώνει για τις εκθέσεις που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2023. Όποιοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/vQWrZhnksCbXDeyd8

Εκθέσεις Τουρισμού
Ο σχεδιασμός για τις εκθέσεις τουρισμού αποτελεί ένα μείγμα των απολύτως απαραίτητων εκθέσεων γενικού τουρισμού και εκθέσεων οι οποίες αφορούν στον Οικοτουρισμό ή Τουρισμό Υπαίθρου και συμπεριλαμβάνει τις περιπτώσεις συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως συνεκθέτη του Ε.Ο.Τ.

Ενδεικτικά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκθέσεις:

IMTM, Τελ Αβίβ, 14-15 Φεβρουαρίου 2023

Η International Mediterranean Tourism Market (IMTM), αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες διεθνείς επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις και είναι σημαντική στην προώθηση του εισερχόμενου, εγχώριου και εξερχόμενου τουρισμού καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τουριστικών φορέων στο Ισραήλ με τους προορισμούς. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 300 εκθέτες του Ισραήλ και το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών της αγοράς. Λόγω της μοναδικότητας της στην ευρύτερη περιοχή, η διεθνής τουριστική έκθεση IMTM παρέχει στους επαγγελματίες του τουρισμού μια ευκαιρία να συναντηθούν με συναδέλφους, αγοραστές και προμηθευτές από τη συγκεκριμένη αγορά. Η διεθνής τουριστική έκθεση IMTM προσδίδει έμφαση και σε αρκετές εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως οικολογικός τουρισμός, ευεξίας, πολιτιστικός τουρισμός, city break.

ITB, Βερολίνο, 7 – 9 Μαρτίου 2023

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB) παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους. Σε μια όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καταλάβει σημαντική και επικερδή θέση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παράλληλα με ταξίδια αναψυχής. Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας. Με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού
κλάδου, η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μία απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες στον κόσμο. Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.

Randonneur, Λυών, 24 – 26 Μαρτίου 2023

Η έκθεση Randonnee πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια στην πόλη Λυών της Γαλλίας. Πρόκειται
για την πιο εξειδικευμένη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού στη Ευρώπη και προσελκύει πεζοπόρους από τη
Γαλλία και την Ελβετία.

Salon Des Vacances, Βρυξέλλες, 24 – 27 Μαρτίου 2022

Η Διεθνής Έκθεση «Salon des Vacances», πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Βρυξελών (BRUSSELS EXPO) σε ένα χώρο 33.000 τετραγωνικών μέτρων. Η έκθεση αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του Βελγίου με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τις 105.000 εκ των οποίων το 72,2% με μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Πέραν του κοινού την έκθεση επισκέπτονται 700 επαγγελματίες τουρισμού καθώς και 140 εξειδικευμένοι τουριστικοί συντάκτες. Επιπροσθέτως, οι 350 περίπου εκθέτες της Salon des Vacances προέρχονται πάνω από 800 προορισμούς.

Sea Tourism Forum, Θεσσαλονίκη, 25-26 Απριλίου 2023

Το Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται από το 2011 κάθε δύο χρόνια και είναι ένα διήμερο Συνέδριο και Έκθεση που εστιάζει στο θαλάσσιο τουρισμό και στην βιομηχανία της κρουαζιέρας, και συγκεντρώνει ηγετικά στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας, όπως οι Carnival Group, Royal Caribbean Cruises, Holland America Cruises, Silversea Cruises, Celestyal Cruises κα, προκειμένου να εξετάσουν τρόπους ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα, γεγονός που Θα ενισχύσει σημαντικά το σύνολο του τουριστικού κλάδου και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, άμεσα ή έμμεσα.

Arabian Travel Μarket, Ντουμπάι, 01-04 Μαΐου 2023

Η Arabian Travel Market είναι μια από τις κορυφαίες διεθνείς Εκθέσεις τουρισμού, μέσω της οποίας ανοίγονται νέες επιχειρηματικές δυνατότητες στη Μέση Ανατολή για επαγγελματίες του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού. Επαγγελματίες του Τουρισμού από όλο τον κόσμο συναντιούνται στο Ντουμπάι, παρουσιάζοντας τον Προορισμό τους, με τα αξιοθέατα και τις υπηρεσίες τους μαζί με τα μεγαλύτερα brands στον χώρο της φιλοξενίας (Ξενοδοχεία, Αεροπορικές εταιρείες κ.λπ.). Κάθε χρόνο παρουσιάζεται μια συγκεκριμένη θεματική, καθοριστική για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο τουριστικός κλάδος. Το κύριο θέμα για το 2023 θα είναι «Working Towards Net Zero», όπου θα διερευνηθεί ο τρόπος με τον
οποίο θα εξελιχθούν οι καινοτόμες τάσεις βιώσιμων ταξιδιών και θα εντοπιστούν στρατηγικές ανάπτυξης σε συγκεκριμένους βασικούς τομείς.

SITIF, Σεούλ, Ιούνιος 2023

Η Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας της Σεούλ είναι η μεγαλύτερη ολοκληρωμένη τουριστική έκθεση. Οι χώρες που συμμετέχουν προβάλλουν πτυχές του τουρισμού, των ταξιδιών και του πολιτισμού τους με ποικίλο περιεχόμενο. Είναι η μόνη διεθνής ολοκληρωμένη τουριστική έκθεση στην Κορέα που συμμετέχει άμεσα και χρηματοδοτείται από εγχώριους και ξένους αναγνωρισμένους τουριστικούς οργανισμούς.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, 9 – 17 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόκειται για την κορυφαία εμπορική έκθεση της χώρας και για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έκτασης 180.000 τ.μ. και στεγάζει μεγάλο αριθμό εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρουσιάζει τεράστια ποικιλία ελληνικών και ξένων παραδοσιακών και σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών και φιλοξενεί τις πλέον ενδιαφέρουσες αγορές-κράτη της παγκόσμιας οικονομίας μέσω του θεσμού της Τιμώμενης Χώρας. Συγκεντρώνει κορυφαία brands της εγχώριας και διεθνούς κοινότητας και ταυτόχρονα διοργανώνει πλήθος σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων, ειδικού και γενικού ενδιαφέροντος. Στόχος της είναι η ανάπτυξη και σύσφιγξη των οικονομικών και φιλικών δεσμών μεταξύ των λαών, η προβολή και η στήριξη της Ελληνικής παραγωγής και μεταποίησης, καθώς και η προβολή του ελληνικού τουρισμού.

TourNatur, Ντίσελντροφ, 25 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου 2023

Η Διεθνής Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού (TourNatur) είναι η μοναδική έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ευρώπη και δέχεται πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι μέσα από αυτή επιλέγουν τον επόμενο ταξιδιωτικό τους προορισμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο πάνω από το 95% των επισκεπτών τη συνιστούν σε άλλους και πάνω από 90% των εκθετών μένουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Κάθε χρόνο οι επισκέπτες της ξεπερνούν τους 50.000. H TourNatur συνεργάζεται με το Γερμανικό Οργανισμό Περιηγητικού Τουρισμού και μέσω αυτού η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τα δίκτυα μονοπατιών της, τον τρόπο μετάβασης και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ο επισκέπτης.

(ITB), Παρίσι Γαλλία, 03-05 Οκτωβρίου 2023

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού που αφορά σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και τουρίστες (Ταξίδια, Catering, Yπηρεσίες Φιλοξενίας).

Philoxenia, Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2023

Η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name. Διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. H Philoxenia προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

WTM, Λονδίνο, Νοέμβριος 2023

Η WTM αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για επαγγελματικές συναντήσεις με Buyers και για Networking. Η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου κρίνεται απαραίτητη με στόχο την διεξαγωγή στοχευόμενων σε πωλήσεις B2B συναντήσεων με δυνητικούς πελάτες από όλο τον κόσμο.

Εκθέσεις Αγροδιατροφής

Η συνδυασμένη παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των οικείων Επιμελητηρίων στις εκθέσεις αγροδιατροφικού περιεχομένου, αφενός συνδράμει στην προβολή, προώθηση και εμπορική διασύνδεση των Πελοποννησιακών προϊόντων, αφετέρου προσφέρει ευκαιρίες οι οποίες σχετίζονται με τη Γαστρονομία και το αντίστοιχο τουριστικό προϊόν. Ενδεικτικά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκθέσεις:

FruitLogistica 2023, Βερολίνο 8 – 10 Φεβρουαρίου 2023

Η FRUIT LOGISTICA καλύπτει κάθε τομέα της επιχείρησης φρέσκων προϊόντων και παρέχει μια πλήρη εικόνα των τελευταίων καινοτομιών, προϊόντων και υπηρεσιών σε κάθε κομμάτι της αλυσίδας εφοδιασμού. Προσφέρει έτσι εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης και επαφής με τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων σε κάθε τομέα της βιομηχανίας. Εκθέτες από 87 χώρες και εμπορικοί επισκέπτες παρακολουθούν την FRUIT LOGISTICA κάθε χρόνο για να αξιοποιήσουν πλήρως τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες στο διεθνές εμπόριο φρέσκων προϊόντων – και να γράψουν τη δική τους ιστορία επιτυχίας!

Το Βερολίνο μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της παγκόσμιας βιομηχανίας φρέσκων φρούτων για τρεις ημέρες. Ο σκοπός της έκθεσής και των εκθετών δεν περιορίζεται μόνο στην εμπορική παρουσίαση των προϊόντων τους. Οι εκθέτες μεταβιβάζουν τις γνώσεις τους στο ενδιαφερόμενο κοινό, μοιράζονται τα προϊόντα τους και τα μυστικά τους ενώ παράλληλα συλλέγουν στοιχεία για τις ανάγκες και προτιμήσεις της αγοράς.

Prowein, Ντίσελντορφ, 19 – 21 Μαρτίου 2023

Η Διεθνής Έκθεση PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου επισκέπτονται την έκθεση, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο αναζήτησης συνεργατών από τη διεθνή αγορά οίνου και αλκοολούχων ποτών. Η Πελοπόννησος βρίσκεται στην 1η θέση της Ελλάδας όσον αφορά την παραγωγή κρασιού. Καταλαμβάνει το 30% της έκτασης των αμπελιών στον οινικό χάρτη της Ελλάδας, ενώ η δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα αποτυπώνεται εύγλωττα, εκτός από την στρεμματική του υπεροχή και στην ποικιλιακή του σύνθεση, καθώς το 25,74% όλων των Οίνων ΠΟΠ της χώρας παράγεται στην Πελοπόννησο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οινοποιεία της Πελοποννήσου ξεπερνούν τα 50 σχηματίζοντας έτσι ένα σπουδαίο εξαγωγικό προϊόν, το οποίο έχει εντάξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον σχεδιασμό της, για την ουσιαστική και διακριτή στήριξη των οινοποιών όλης της περιοχής.

FOOD Expo, Αθήνα, 18 – 20 Μαρτίου 2023

H Έκθεση «FOOD EXPO» κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα αλλά και να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με στρατηγικές κινήσεις κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Προσελκύοντας εκθέτες αλλά και αγοραστές από περισσότερες από 80 χώρες, μετατρέπει το Metropolitan Expo, όπου πραγματοποιείται, σε ένα πολυπολιτισμικό εμπορικό φόρουμ. Ενδεικτικά, στην διοργάνωση του 2019 οι διεθνείς επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 3.500, ενώ οι ξένοι εκθέτες ήταν 250 από 33 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την επόμενη διοργάνωση, το 2020, αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση 5.000 διεθνείς επισκέπτες από 85 χώρες και να συμμετάσχουν 300 ξένοι εκθέτες από 38 χώρες.

ALIMENTARIA, Βαρκελώνη, 1 – 4 Απριλίου 2023

Η Alimentaria Barcelona είναι η Διεθνής έκθεση -ορόσημο για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων, ποτών και υπηρεσιών εστίασης. Το ολοκληρωμένο εκθεσιακό πρόγραμμα της Alimentaria στελεχώνεται από αξίες όπως: διεθνοποίηση, καινοτομία, γαστρονομία και εξειδίκευση στον τομέα. H ALIMENTARIA διαδραματίζει υψηλό ρόλο στις εμπορικές συναλλαγές των χωρών της Βόρειας Αφρικής, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ισπανίας, αλλά και των χωρών της Λατινικής Αμερικής (13% των επισκεπτών), οι οποίες λειτουργούν ως δίαυλος επικοινωνίας και ως κανάλι διανομής από και προς την Ισπανία, αφού η τελευταία θεωρεί την Λατινική Αμερική φυσική της προέκταση.

Η συμμαχία δύο εμπορικών εκθέσεων, της Alimentaria και της Hostelco, τις οδήγησε στην κορυφή, καθιστώντας την Alimentaria Barcelona ως την μεγαλύτερη διεθνή πλατφόρμα για τις βιομηχανίες τροφίμων, γαστρονομίας και εξοπλισμού εστίασης. Η Alimentaria προβλέπει τάσεις και προβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Παρουσιάζει μια νέα υπηρεσία, το Alimentaria Trends, η οποία θα συγκεντρώνει στον ίδιο χώρο περιοχές αφιερωμένες αποκλειστικά σε delicatessen, βιολογικά, λειτουργικά, halal και τροφές χωρίς αλλεργιογόνα και άλλα συστατικά.

Anuga, Κολωνία, 7 – 11 Οκτωβρίου 2023

Η Anuga είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Συνολική εκτιμώμενη δαπάνη 300.000,00 ευρώ (συ/νου ΦΠΑ).

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις της Κορινθίας παρακαλούνται να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Κορινθίας  για να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στην κα Ζιαζιά, 27410- 24464 (937) ή μέσω email στο media@korinthiacc.gr

Προηγούμενο Σύμβαση για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των υπηρεσιών και λειτουργιών του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας