Ελ

En

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝ: Κάνε την αίτηση σου για το voucher των 400€ για εργαζομένους!

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα ΝΕΑ προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων που αφορούν την επανακατάρτιση ή/και αναβάθμιση των ψηφιακών και «πράσινων» δεξιοτήτων έως 150.000 εργαζομένων/μισθωτών στον Ιδιωτικό Τομέα, διάρκειας 80 ωρών και την πιστοποίηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν. Το εκπαιδευτικό επίδομα αντιστοιχεί σε 5 €/ ώρα κατάρτισης.
Το έργο θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία της παροχής Επιταγών Κατάρτισης (Vouchers) προς τους ωφελούμενους, οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω της παρούσας δημόσιας πρόσκλησης της ΔΥΠΑ. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης: 16913 Νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση & το εθνικό σύστημα αναβάθμισης δεξιοτήτων «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations)».
Δικαίωμα συμμετοχής στο παρόν έργο και επομένως δικαίωμα υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» έχουν οι ακόλουθοι:
1. Να είναι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
2. Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
3. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.
Οι εργαζόμενοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων της παρούσης, θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη φάση υποβολής της αίτησης και κατά τη φάση έναρξης του τμήματος.
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
• Κωδικοί TAXISnet
• Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση).
• Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο Γυμνασίου) ή ανώτερου τίτλου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή.
• Iban σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο ο ωφελούμενος να είναι πρώτος δικαιούχος
• Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr, στην οποία θα δηλώνει ότι:
α. Δεν παρακολουθώ ή/ και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης- NextGenerationEU, της δράσης 16913 Νέα στρατηγική για τη δια βίου μάθηση & το εθνικό σύστημα αναβάθμισης δεξιοτήτων.
β. Δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης.
Πρόσθετα Δικαιολογητικά
• Πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας
Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του ηλεκτρονικά. Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω gov.gr εισερχόμενος με κωδικούς, στην ειδική ιστοσελίδα https://www.voucher.gov.gr/ εγγραφή στο μητρώο ωφελούμενων εργαζομένων για κατάρτιση https://www.gov.gr/…/katartise…/katartisi-ergazomenon
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Σημείωση: Η επιλογή των εργαζομένων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (εργασία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων. Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση έως και την 15/01/2023 και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων Α΄ φάσης. Με Απόφαση Διοικητή θα ορίζονται οι επόμενες φάσεις ενδιάμεσης ολοκλήρωσης, κατά τις οποίες θα συμπληρώνεται το Μητρώο ωφελούμενων.
Διαδικασία Αίτησης
Σας καλούμε να έρθετε να γραφεία της Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας ( Ερμού 2, Κόρινθος) προκειμένου να υποβληθεί η αίτησή σας ηλεκτρονικά καθημερινά από 9:30 – 16:00μμ. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 2741024464 (εσωτ. 935,931,934,936).
May be an image of 1 person and text that says "Επιδοτούμενο πρόγραμμα VOUCHER για ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Εκπαιδευτικό επίδομα 5€/ ώρα οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΑΝ! 80 ώρες κατάρτισης Πιστοποίηση στο αντικείμενο κατάρτισης Ελλάδα 2.0 ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Με τη χρηματοδότηση info@anaptyxiaki.gr της Ευρωπαϊκής Ενωσης 27410 24464 (935) NextGenerationEU www.kek-korinthias.gr"
Προηγούμενο ΔΤ: 73η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ και Συνδιάσκεψη με φορείς Περιφέρειας Κρήτης

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας