Ελ

En

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πλήθος κόσμου και επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας το φετινό ταξίδι του Peloponnese Food Stories

Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories – Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού” ολοκληρώθηκε στα μεσαία Τρίκαλα, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα -γαστρονομικό και πολιτιστικό-, μουσική, ευφάνταστες συνταγές, πολλούς παραγωγούς και την συμμετοχή Συλλόγων της περιοχής.

Κύριοι πρωταγωνιστές ήταν οι παραγωγοί της Κορινθίας μας, που εξέθεσαν τα προϊόντα τους και τα διέθεσαν για γευστική δοκιμή στο κοινό που επισκέφθηκε το φεστιβάλ. Οι παραγωγοί – επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος είναι οι:
Κτήμα Μανωλάκη 
– Sellas Winery
– Alia’s Honey Bee
– Efcharisto
– ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠΧαρούμενο Χωριό
– Οξύμελι
– Ηδύκαρπος
– Οινοποιείο Χατζηδημητρίου
– Genuine taste
– Δικότυλλον
– Lenas Gourmet
– Ζήρεια Νερό
– Organic Δρύπες
– Κτήμα Γκιούλη
– Κτήμα Παλυβού
– Οινωδός
– Λύρας Μιχαήλ – Εμπ
– THEROS Ζυμαρικά
– Yannos olive oil
– Οινοποιείο Κίσσας
– mythical earth

Στο πρόγραμμα του Γαστρονομικού Φεστιβάλ συμμετείχαν και τοπικοί Chef. Συγκεκριμένα, ο chef Κωνσταντίνος Μπαμπαλίκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Αλμυρίκι”, δημιούργησε ανοιχτή χορτόπιτα με χόρτα βουνού, ποπ κορν από ρεβίθια Φενεού, μους φέτας από τη Ζήρεια, κρέμα Κορινθιακής κάπαρης και extra παρθένο ελαιόλαδο ποικιλία Μανάκι.

Ο chef Γιάννης Μπρατσόλιας του Poseidon Restaurant, στο Λουτράκι, δημιούργησε φάβα Φενεού με καραμελωμένα κρεμμύδια, καπνισμένη πέστροφα Φενεού και Κορινθιακές σταφίδες. Ο chef Λευτέρης Τσόγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Sapori δημιούργησε κατσικάκι ορεινής Κορινθίας με ρεβίθια Φενεού και flakes γραβιέρας λιμνών.

Στην γαστρονομική εκδήλωση γυναίκες από τον Φιλοπροοδευτικό Σύνδεσμο Καρυάς παρουσίασαν παραδοσιακή βλαχόπιτα, γυναίκες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μάννας “Η Πηγή” το γλυκό του κουταλιού με μήλα Μάννας και γυναίκες από τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας παραδοσιακή μουσταλευριά.

Η ομάδα του Experience Perachora Corinthia έλαβε επίσης μέρος, μαγειρεύοντας live το παραδοσιακό τραχανότο σε μια μοντέρνα παρασκευή με Vegan τραχανά προσφορά της ΒΛΑΧΑ ΑΕ (μέλος του ομίλου Κικιζας ΑΕ) προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές γεύσεις όπως Αμυγδαλωτά, Δίπλες, Λαιδάκι, Μπακλαβαδάκια με καρύδι Κορινθίας, Μπαστουνάκια με κορινθιακή σταφίδα και πορτοκάλι, Μπισκοτολούκουμα , Γαλατόπιτα, Καρυδόπιτα, Τυροπιτάκια με φέτα Ζήρειας και φυσικά τις Παραδοσιακές Ντρέδουρες Περαχώρας- όλα εδέσματα που προσφέρθηκαν από τα καταστήματα του Λουτρακίου:
• Ζαχαροπλαστείο «Αλκυονίς»
• Εργαστήριο Λουκουμιών «Τα Γεράνεια»
• Ζαχαροπλαστεία «Κανάκης»
• Φούρνος «Κόκκινος»
• Ζαχαροπλαστεία «Λέκκας»
• Ζαχαροπλαστείο «Παπαδάκης»
• Φούρνος «Χρυσή Σφολιάτα»
• Φούρνος της Χαράς
• Ζαχαροπλαστείο «Dolce»
• Ζαχαροπλαστείο «Vouclait»

Οι μικροί επισκέπτες της εκδήλωσης, από την πλευρά τους, δημιούργησαν μουστοκούλουρα υπό την καθοδήγηση του chef Νίκου Γκούτση.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας, τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ενώ την παρουσίασε ο Γιώργος Κρικοριάν.

 

 

Προηγούμενο Νέες θέσεις εργασίας για Ασφαλιστικούς Πράκτορες από την Εθνική Ασφαλιστική

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας