Ελ

En

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Η πανεπιστημιακή εκπαιδευτική πολιτική, η σχολική εκπαίδευση και η κατάρτιση της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει συνομιλούν»στο Δημοτικό ΘέατροΔήμου Κορινθίων

ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ VIDEOΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

Η πανεπιστημιακή εκπαιδευτική πολιτική, η σχολική εκπαίδευση και η κατάρτιση της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει συνομιλούν

Με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Η πανεπιστημιακή εκπαιδευτική πολιτική, η σχολική εκπαίδευση και η κατάρτιση της Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει συνομιλούν»στο Δημοτικό ΘέατροΔήμου Κορινθίων.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορινθίων,κ. Βασίλης Νανόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας της ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου,κα Αθηνα Κόρκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κ. Σπύρος Ζαχαριάς ενώ χαιρετισμούς έστειλαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής, και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Χαρακτηριστικό της ημερίδας ήταν η δημόσια συνομιλία για τηνεκπαίδευσηβασικών φορέωντης εκπαίδευσης της Κορίνθου με τη συμμετοχή του κοινού. Συγκεκριμένα, συνομίλησαν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, Ενώσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας,η Εκπαιδευτική Πολιτική του Τμήματος Κοινωνικήςκαι Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στη συνέχεια, ακολούθησε με τον ίδιο τρόπο, η δημόσια συνομιλία για την κατάρτιση. Στο ίδιο τραπέζι συνομίλησαν το κοινό,εκπροσώποιτου ΔΙΕΚ Λουτρακίου-Κορίνθου, των Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κορινθίων και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, η Εκπαιδευτική Πολιτική του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην Ημερίδα, μέσα και από τον διατομεϊκό δημόσιο διάλογο -ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα της UNESCOκαι των Πόλεων που Μαθαίνουν- των φορέων εκπαίδευσης και κατάρτισης της Κορίνθου, προέκυψανιδιαιτερότητες  του στίγματος κάθε φορέα καθώς και δυνατότητες, καλύτερης αξιοποίησης και συνεργασίας, οι οποίες υπάρχουν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην κατάρτιση. Επισημαίνεται ότι αυτή η οριζόντια μορφή του δημόσιου διαλόγου πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Κόρινθο και ίσως όχι μόνο στην Κόρινθο.

H ημερίδα βιντεοσκοπήθηκε, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο link:https://ekorinthos.gr/poly-endiaferousa-i-proti-dia-zosis-imerida-sta-plaisia-ton-poleon-pou-mathainoun-stin-korintho/

Προηγούμενο IDEX FAIR ISTANBUL MAY 2022

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας