Ελ

En

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Νέα Επιχειρηματικότητα στα Πλαίσια του ESG»

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Επιχειρήσεων PROES στην Αθήνα, σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η Νέα Επιχειρηματικότητα στα Πλαίσια του ESG».

Είναι απολύτως απαραίτητο για τον επιχειρηματικό Κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, να αντιληφθεί και να διαχειρισθεί εγκαίρως τις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής μας και να αξιολογήσει σωστά τους κινδύνους, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από το δυναμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Η πανδημία του Covid-19 αλλά και ο επανασχεδιασμός της παγκόσμιας οικονομίας πάνω σε πράσινα πρότυπα – με αιχμή του δόρατος το μοντέλο ESG, αποτελούν δύο καθοριστικούς παράγοντες για την διαμόρφωση των νέων δεδομένων στην λειτουργία των επιχειρήσεων και καθιστούν για αυτές άμεση την ανάγκη αναζήτησης ισορροπίας, προσαρμοστικότητας και ευελιξίας.

Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι:

Τάσεις στις Επιχειρήσεις στην Μετα-Covid Εποχή

ΧάρηςΚαμπάνης, Marketing Director, Microsoft Co. 31 Χώρες

 

Κατά πόσον έχει επηρεάσει η πανδημία του Covid-19 την λειτουργία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα?  Παρουσίαση των νέων μοντέλων λειτουργίας με βάση τις νέες προκλήσεις και τις τάσεις που διαμορφώνονται στο ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Νέο περιβάλλον λειτουργίας επιχειρηματικότητας, θεσμικό πλαίσιο, ολιστική προσέγγιση

ΔημήτρηςΠαπασωτηρίου  (BA, MSc, MA, ELA/ESLog, PhDc),  business  strategy  &  supply chain senior consultant

Η εποχή μας διαμορφώνει ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον με οδηγό τη νέα νομοθεσία και τις νέες προκλήσεις στις οποίες καλούνται να προσαρμοστούν τα στελέχη και τελικά να πετύχουν οι επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση δίνει με έναν ολιστικό τρόπο ποια είναι η νέα πρόκλησης οργάνωσης, τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, τι χρειάζεται να γίνει, ποιο είναι το κενό που υπάρχει σήμερα.

Έννοιες όπως βιωσιμότητα, ανθεκτικότητα, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, συμμόρφωση, επιχειρηματική ηθική, επιχειρηματική συνέχεια, διαφάνεια κ.α. ακούγονται ολοένα και πιο πολύ, αποτελώντας προ-απαιτούμενο της ύπαρξης μιας εταιρείας.  

 

Νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο επιχειρήσεων, προϋποθέσεις προσαρμογής

Δημήτρης Ευσταθιάδης, MBA, DBA, Bsc. Σύμβουλος Τραπεζικής & Επιχειρηματικότητας

Τι είναι το ESG. Ποιοι είναι οι άξονες σύμφωνα με τους οποίους χρειάζεται να συμπορευτούν οργανισμοί και επιχειρήσεις στο νέο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.  Κατά πόσο είναι συνυφασμένο με την κλιματική αλλαγή και την υποχρέωση οργανισμών και επιχειρήσεων για συγκεκριμένες ενεργειακές αποδόσεις και  περιορισμούς σε εκπομπές άνθρακα.

Το ζητούμενο είναι να μετρηθούν σωστά και να περιορισθούν οι χρηματο-οικονομικοί κίνδυνοι που προκύπτουν γι’ αυτό και οι τράπεζες έχουν αναλάβει διεθνώς έναν κομβικό ρόλο στο να κάνουν τις οικονομίες πιο πράσινες.  Οι συνθήκες αυτές οριοθετούν και επιβάλλουν νέους όρους χρηματοδότησης και γενικότερα λειτουργίας του χρηματο-οικονομικού συστήματος και στην Ελλάδα.

 

Καθημερινότητα επιχειρήσεων στο νέο περιβάλλον. Τι αλλάζει; προετοιμασία και εφαρμογή

Δημήτρης Παπασωτηρίου  (BA, MSc, MA, ELA/ESLog, PhDc), business strategy  & supplychainseniorconsultant

changeordie’’, αλλαγές: ποιες είναι;, πως εφαρμόζονται;, τι επιπτώσεις έχουν;, τι εργαλεία υπάρχουν διαθέσιμα;, πως γίνεται η εσωτερική προετοιμασία;, πως να ληφθούν οι αποφάσεις;

Kρίσιμα ερωτήματα που ζητούν απάντηση…

 

Ομιλητές:

Χάρης Καμπάνης

Ο Χάρης Καμπάνης είναι επικεφαλής (Director)  του τομέα Business Applications της Microsoft για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, 34 χώρες, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα. 

Έχει εμπειρία στην ψηφιακή μεταμόρφωση επιχειρήσεων, αξιοποίηση τεχνολογιών cloud καθώς και μεταμόρφωση B2B πωλήσεων.

Είναι 9 χρόνια στην Μicrosoft και διαθέτει συνολικά 30 χρόνια εμπειρία στους τομείς της πληροφορικής με επιχειρήσεις όπως Dell, HP και Xerox.

 

Δημήτρης Παπασωτηρίου

Ο Δημήτρης Παπασωτηρίου (BSc, MSc, ΜΑ, ELA/ESLog, PhDc) είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με μεγάλη διεθνή εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία στο χώρο της επιχειρησιακής στρατηγικής και του χώρου των Logistics / Supply Chain. Διαθέτει διεθνή εμπειρία (Ελλάδα, Κύπρο, Η.Π.Α., U.K., Ιταλία, Γερμανία κ.α.), 300+ έργα σε Business Strategy, Business & Systems Logistics, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 8.500 στελέχη επιχειρήσεων.

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής ομίλου επιχειρήσεων, αναπληρωτής πρόεδρος μεγάλου κυβερνητικού οργανισμού, μέλος ΔΣ οργανισμών και επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων επιχειρήσεων (εμπορικών, βιομηχανικών, 3PL, υπηρεσιών, μεταφορικών κ.α.) που αφορούν μεταξύ άλλων τη λειτουργία πωλήσεων, αποθηκών, διανομής, προμηθειών, αναδιοργάνωσης λειτουργίας, κοστολογήσεων, αποθεμάτων, στρατηγικής, εφαρμογής τεχνολογιών ERP-WMS, ανάπτυξης δικτύων πωλήσεων κ.α.

Δημήτρης Ευσταθιάδης

Ο Δημήτρης Ευσταθιάδης (MBA, DBA, Bsc.) διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χρηματο-οικονομικό κλάδο  καθώς διετέλεσε στέλεχος διεθνών αλλά και ελληνικών τραπεζικών ομίλων με έμφαση κατά κύριο λόγο στις χρηματοδοτήσεις και την διαχείριση δανειακού χαρτοφυλακίου μεγάλων επιχειρήσεων (corporate). Γνωρίζει την λειτουργία της αγοράς χρηματοδοτήσεων, τα προϊόντα και τα σχήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις προκλήσεις που απορρέουν τόσο από το οικονομικό περιβάλλον όσο και από τις τάσεις στην λειτουργία των επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους. Από το 2018 δραστηριοποιείται ως σύμβουλος τραπεζικής και επιχειρηματικότητας με έμφαση στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και ανθρώπων.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα:

https://forms.gle/sA86jvBFAoSR5RmH6

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 27410 24464 (937).

Προηγούμενο Τελετή απονομής τίτλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας