Ελ

En

Εκδήλωση με τίτλο «Προστασία καταναλωτή: η σωστή ενημέρωση όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές»

Ο ΣΕΒ πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «Προστασία καταναλωτή: η σωστή ενημέρωση όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές», την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρες 15:00-16:35.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αξίας της σωστής ενημέρωσης καταναλωτών και επιχειρήσεων ως μέσο διασφάλισης της καλής λειτουργίας της αγοράς. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο εθνικό πλαίσιο της προστασίας του καταναλωτή, το νέο δίκαιο της πώλησης, ο Πρακτικός Οδηγός για την προστασία του καταναλωτή σε κάθε ανακοίνωση μείωσης της τιμής (ιδίως σε προσφορές/εκπτώσεις/ προωθητικές ενέργειες), καθώς και οι ενωσιακές εξελίξεις και οι συνακόλουθες επερχόμενες αλλαγές στην εθνική νομοθεσία.

Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης θα χαιρετίσουν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Ιωάννης Αθ. Γιώτης και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος θα δώσει τον τόνο των ρυθμιστικών εξελίξεων στο πεδίο της προστασίας καταναλωτή και λειτουργίας της αγοράς.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, ο Δ/ντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Γιώργος Διονυσόπουλος και ο εξειδικευμένος συνεργάτης του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου στα θέματα προστασίας καταναλωτή κ. Κωνσταντίνος Ζήσης, η Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Δρ. Βασιλική Μπώλου καθώς και η κα Παρασκευή Παπαρσενίου, Καθηγήτρια αστικού δικαίου και δικαίου προστασίας καταναλωτή στην Νομική Σχολή ΕΚΠΑ, Δ.Ν. Δικηγόρος, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο δίκαιο της πώλησης θα ενημερώσουν επιχειρήσεις και καταναλωτές για μια σειρά από αλλαγές στο πλαίσιο που διαμορφώνει τις μεταξύ τους συναλλαγές, δίνοντας έμφαση στην πρακτική διάσταση μέσα από απλά και καθημερινά παραδείγματα.

Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει η κα Αναστασία Δρίτσα, Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Κυριακίδης-Γεωργόπουλος και μέλος της ομάδας εργασίας καταναλωτή του ΣΕΒ.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Προηγούμενο Σημαντική Ενημέρωση για τα μέλη μας: Εξόφληση τελών ΓΕΜΗ 2018 & συνδρομών Επιμελητηρίου 2013

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας