Ελ

En

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Παρουσίαση της Δράσης «Επιχορήγηση την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου»

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κόρινθος, 27/01/2021

Παρουσίαση της Δράσης «Επιχορήγηση την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου»

 

Τις αδυναμίες του Μέτρου «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, μιλώντας στη ενημερωτική εκδήλωση δράσης που διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου με τη ΔΕΠ  Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021.

 

Ο κ. Πιτσάκης μετέφερε σειρά ερωτημάτων από τους επαγγελματίες της εστίασης και εξέφρασε την άποψη ότι το μέτρο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ύφεση επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης.

 

Δείτε αναλυτικά την παρέμβαση του κ. Πιτσάκη στο video της εκδήλωσης.

 

Η παρουσίαση έγινε από τον Υπεύθυνο της Δράσης  κ. Γεωργουλόπουλο Ηλία  και ο συντονισμός από τον υπεύθυνο Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ΔΕΠ κ. Γκοτσούλια Βασίλη. Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης καθώς και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Πελοποννήσου.

 

Η Δράση έχει συνολική Δημόσια Δαπάνη ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει την επιχορήγηση της προμήθειας από την 01.02.2020 και εντεύθεν και πριν την έγκριση της και πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης ενός θερμαντικού σώματος ανά δέκα (10) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της ενίσχυσης δυνάμει του Άρθρου 65 του Νόμου 4688/2020 και μέχρι 100 ευρώ κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5000 €.

 

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται και θα αξιολογηθούν ηλεκτρονικά με σειρά προτεραιότητας στη πλατφόρμα https://heating-devices.mindev.gov.gr​ μέχρι την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Κορινθίας – Περιφερειακό Γραφείο ΔΕΠ – Λάσκα Πένυ,

27410 85986, korinthia@diaxeiristiki.gr

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ερμού 2, 20131, Κόρινθος / 27410-24464 (933)

media@korinthiacc.gr /www.korinthiacc.gr

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ

Προηγούμενο Γίνε εκθέτης στην FOOD EXPO 2021!

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας