Ελ

En

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος επισκέφθηκε την Αναπληρώτρια Yπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού

 kountoura29_F29922.5.15.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Β. Νανόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή, 29/05/2015 την  Αναπληρώτρια Yπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κα. Ε. Κουντουρά στο γραφείο της, και συζήτησαν θέματα  τουριστικής ανάπτυξης του Ν. Κορινθίας.

Ο κ. Νανόπουλος κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με προτάσεις που επικεντρώνονται στην παροχή κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων & στην προώθηση – σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τον τουρισμό.

Ο σύνδεσμος μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού είναι  επιβεβλημένος ειδικά στις μέρες μας όπου η ανάγκη για κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη καθιστά επιτακτική τη λήψη μέτρων.

Αναλυτικότερα οι προτάσεις του επιμελητηρίου έχουν έως εξής:

 

1.            Να περιληφθούν στο ΣΕΣ οι υπάρχουσες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος  ταβέρνες-εστιατόρια-καφέ  για επιδότηση ανακαίνισης -χρειάζεται συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν περιλαμβάνονται οι νέες αντίστοιχες επιχειρήσεις γιατί  η ευρωπαϊκή ένωση έχει τη θέση ότι είναι πολλές οι επιχειρήσεις του είδους αυτού και δεν χρειάζονται άλλες .

2.            Να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος με  κατάρτιση από τα επιμελητήρια και τον ΕΟΤ σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών κατά το πρότυπο αντίστοιχης δράσης του ΕΦΕΤ για την υγιεινή και ασφάλεια .

3.            Να γίνει το 2016 έτος ποιότητας στον τουρισμό

4.            Να πιστοποιούνται  οι επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος από τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού  πχ  σήμα ελληνική κουζίνα από τον ΕΟΤ

5.            Να γίνουν επιδοτούμενα βασικά μαθήματα αγγλικών σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με τουρίστες πχ οδηγοί ταξί και λεωφορείων

6.            Να γίνεται  αναπαράσταση της λειτουργίας του Δίολκου στην Κόρινθο μια εβδομάδα το χρόνο στο πρότυπο της Αρμάτας των Σπετσών και με βάση το βίντεο του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Τάσσιου https://www.youtube.com/watch?v=uh7dJBcn9Ak

7.            Να γίνει ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού του Λεχαίου και να φυλάσσεται εκεί η τριήρης Κηρύνεια η Ολυμπιάς που σήμερα βρίσκονται στην Αθήνα  . Στο χώρο αυτό είχε πρωτοκατασκευαστεί το πλοίο τριήρης που κυριάρχησε στις θάλασσες για 3 αιώνες περίπου.

8.            Να υποστηριχτεί η λειτουργία υδατοδρομίου στην Κόρινθο και το Κιάτο για σύνδεση με Ιτέα και Γαλαξίδι και εξυπηρέτηση τουριστών που φθάνουν στην Κόρινθο οδικά η με κρουαζιερόπλοια – έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δύο επιχειρήσεις .

9.            Να ενισχυθεί η διαφήμιση για την Κορινθία και τους τουριστικούς προορισμούς της και η συμμετοχή της Κορινθίας σε διεθνείς εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος .

10.          Να ενισχυθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο

 

                                               O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 

 

                                                                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] Σχετικά με τη δημοσίευση ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και γενικών συνελεύσεων

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας