Ελ

En

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση του Επιμελητήριου Κορινθίας για την ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

 

1

 

Την ανάγκη  ενίσχυσης των  υφιστάμενων γυναικείων επιχειρήσεων, αλλά και στήριξης της προσπάθειας δημιουργίας νέων, επιβεβαιώνει η μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναίκειας Απασχόλησης μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» που έγινε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τον Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε .

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων παρουσίασαν εκτενώς τις λεπτομέρειες του προγράμματος .

Το μεγάλο ενδιαφέρον αποδείχθηκε και από το πλήθος των ερωτήσεων που δέχθηκαν, αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης.

Οι διευκρινιστικές απαντήσεις των ομιλητών υπήρξαν κατατοπιστικές και κάλυψαν απορίες γύρω από την επιλογή και την υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης µέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας των απειλούμενων από την ανεργία γυναικών, των ανέργων – αιτούντων εργασία και των ανενεργών γυναικών  ηλικίας 18-64 ετών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Βασίλης Νανόπουλος και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τόνισε:Το πρόγραμμα επιδοτεί το 100 % δαπανών έως 32.000 € σχεδόν για όλες τις γυναίκες με μόνη εξαίρεση τις εργαζόμενες και εκείνες με υψηλό οικογενειακό εισόδημα  .

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι πολλά υποσχόμενη για την  ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας,  στην δε  Ελλάδα δεν έχει γίνει πλήρης αξιοποίηση  της δυναμικής που έχει  αυτή.

Οι γυναίκες που προσπαθούν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια, ιδιαίτερα σε σχέση με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας προσφέροντας τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία που θα βοηθήσουν τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να ξεκινήσουν, να διατηρήσουν και μακροπρόθεσμα να αναπτύξουν την επιχείρησή τους κάνοντάς τη βιώσιμη.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Κορινθίας: Ερμού 2 Κόρινθος –κα Γκίκα Τηλ 2741024464 Εσωτ 920 email:keta@korinthiacc.gr

Προηγούμενο [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ] Ενημερωτική εκδήλωση και κατ’ ιδίαν διμερείς συναντήσειςγια τις οικονομίες των κρατών-μελών της ομάδας Βίσεγκραντ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας