Ελ

En

Δελτίο Τύπου Enterprise Greece: Έκθεση Prowein

58  Έλληνες παραγωγοί οίνου και αποσταγμάτων στην Έκθεση Prowein 2022

Αθήνα, 19 Μαΐου 2022 | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2022. Η έκθεση διεξήχθη στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας 15 – 17 Μαΐου και προσέλκυσε περισσότερους από 5.700 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 38.000 εμπορικούς επισκέπτες από 145 χώρες!

Το εθνικό περίπτερο που οργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε σημαντικούς οινοποιούς των Περιφερειών της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας αλλά και από όλη την Ελλάδα και κατείχε περίοπτη θέση δίπλα σε σημαντικές εξαγωγικές  δυνάμεις όπως είναι η Ιταλία.

Η δυναμική του κλάδου αυξήθηκε σημαντικά το 2021, με τις εξαγωγές ελληνικού οίνου και αποσταγμάτων να αυξάνονται εντυπωσιακά τόσο στις βασικές αγορές της Ευρώπης (σχεδόν 100% στο Ηνωμένο Βασίλειο), όσο και στη Βόρεια Αμερική (10% στις ΗΠΑ και 20% στον Καναδά σε σχέση με το 2019) και την Ασία, με ταυτόχρονη αύξηση της μέσης τιμής πώλησης ανά λίτρο, γεγονός που φανερώνει την αξία τους και την εκτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως.

Οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν πολλές από τις 300 και πλέον τοπικές ποικιλίες αμπέλου και να ενημερωθούν από έμπειρους, καταξιωμένους και ανερχόμενους οινοπαραγωγούς, για τη νέα γενιά ελληνικών κρασιών.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. της Enterprise Greece, κυρία Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η οποία παρευρέθηκε στην έκθεση και συνομίλησε με εκπροσώπους και φορείς, δήλωσε: «Η Enterprise Greece είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα εμπορικά γεγονότα όπως είναι η διεθνής έκθεση Prowein 2022, αναδεικνύοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα της χώρας μας. Το ελληνικό κρασί αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό για την καλή του ποιότητα, την καινοτομία και φυσικά για τις 300 γηγενείς ποικιλίες αμπέλου που το χαρακτηρίζουν, γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών, οι οποίοι προωθούν τα ελληνικά προϊόντα στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό.»

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κύριος Βασίλειος Κοΐνης δήλωσε: «Η Ελλάδα με την εντυπωσιακή παρουσία της στη φετινή Prowein και το δυναμισμό των οινοποιών της, αποδεικνύει ότι ξεπέρασε την πανδημία και επιστρέφει δυναμικά στην ανάπτυξη».

Την εθνική συμμετοχή υποστήριξε και η Σύμβουλος ΟΕΥ, κυρία Ευφροσύνη Γεωργίου, επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Προξενείου στο Ντύσσελντορφ.

Enterprise Greece

Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

ENTERPRISEGREECE | Γραφείο Τύπου– 210 3355705, c.roumeliotis@eg.gov.gr

Προηγούμενο SYDNEY BUILD EXPO 2022

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας