Ελ

En

[Δελτίο Τύπου] Ημερίδα με θέμα “Δράσεις Στήριξης Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Νέων Υποψήφιων Επιχειρηματιών”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε  το Επιμελητήριο Κορινθίας  και η  Ομοσπονδία    Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου  και Νοτιοδυτικής  Ελλάδος σε συνεργασία με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και τον  ΕΟΜΜΕΧ  με Θέμα: “Δράσεις Στήριξης Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων  και Νέων Υποψήφιων Επιχειρηματιών“   

Παρών ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας  κ. Νικόλαος  Δομένικος  που παρουσίασε την «Β΄ Φάση Ενίσχυσης Επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ» και ο κος Γεώργιος Μπόλας, Δ/ντης Επιχειρηματικότητας  ΕΟΜΜΕΧ που παρουσίασε τα προγράμματα <<Ενίσχυσης Νεανικής & Γυναικείας     Επιχειρηματικότητας>>.

Ο  πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας  κ. Νικόλαος  Δομένικος  δήλωσε ότι  στο Νομό Κορινθίας ήδη 316 επιχειρήσεις  έχουν μπει στο πρόγραμμα για λήψη δανείου με εγγυητή το ΤΕΜΠΜΕ με συνολικό ύψος δανειοδότησης 36.537.145€. Από αυτές  247 ήταν πολύ μικρές με 0-4 άτομα προσωπικό και σύνολο δανείου 21.124.245€, 37 επιχειρήσεις με 5-9 άτομα προσωπικό και ποσό δανειοδότησης 6.324.400€, 20 επιχειρήσεις με 10-20 άτομα προσωπικό και ποσό δανειοδότησης 5.188.500€ και 12 με 21-49 άτομα προσωπικό και ποσό δανειοδότησης 3.900.000€.

ΕΟΜΜΕΧ ΤΕΜΠΜΕ1.jpg

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε  το site του Επιμελητηρίου Κορινθίας

 http://www.korinthiacc.gr/korinthos/articles/article.jsp?context=103&articleid=5326 .

Στην συνέχεια ο κος Γεώργιος Μπόλας, Δ/ντης Επιχειρηματικότητας  ΕΟΜΜΕΧ ανέλυσε και έδωσε διευκρινήσεις για τα προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε ισχύ και παρότρυνε τους παρευρισκομένους υποψήφιους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις ενισχύσεις αυτές.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Νανόπουλος ευχαρίστησε  τον κ. Δομένικο και τον κο Μπόλα για την παρουσία τους στην Κόρινθο, επισημαίνοντας τη αγωνία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του νομού στην πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. 

ΕΟΜΜΕΧ ΤΕΜΠΜΕ2.jpg

Ο κος Νανόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του οποίου η προδημοσίευση έγινε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επιδότησης στη μεταποίηση, τουρισμό, εμπόριο και υπηρεσίες ύψους 65% για την Περιφέρεια μας.  Ο Προϋπολογισμός της παρούσας προκήρυξης ανέρχεται σε 1,05 δις ευρώ.  Ο κος Νανόπουλος τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό καθώς θα εγκριθούν τα επενδυτικά σχέδια με την υψηλότερη βαθμολογία και αναμένεται να εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.  Θα πρέπει λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν άμεσα και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την υποβολή πρότασης. Το Επιμελητήριο Κορινθίας παρέχει πληροφόρηση και στήριξη σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία. 

Τηλ. Επικοινωνίας  2741024464 εσωτ. 4 κα Πανούση.

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο [Ενημέρωση] ΟΑΕΔ Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα στον Τομέα ”Απασχόληση” — N E W

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας