Ελ

En

[Δελτίο Τύπου] Ετήσια Γιορτή του Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ετήσια γιορτή του Επιμελητήριου Κορινθίας, η οποία αποτελεί θεσμό για τα επιχειρηματικά δρώμενα του νομού. Στην εφετινή γιορτή έδωσαν το παρών εκατοντάδες μέλη του Επιμελητηρίου και τίμησαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιος, οι βουλευτές του νομού κυρία Κατερίνα Φαρμάκη και κ.κ. Άγγελος Μανωλάκης και Κώστας Κόλλιας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω της συμμετοχής του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Έδωσαν, επίσης, το παρών ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, δήμαρχοι του νομού και δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος στο καλωσόρισμα του προς τα μέλη και τους προσκεκλημένους σημείωσε τον λιτό χαρακτήρα της βραδιάς «που είναι στο πλαίσιο της περικοπής εξόδων που μας επιτρέπει να μην αυξήσουμε τις συνδρομές των μελών για μια ακόμα χρονιά και να δώσουμε το μήνυμα και το παράδειγμα των επιχειρήσεων για έξοδο από την οικονομική συγκυρία», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Οι επιχειρήσεις και οι φορείς τους περικόπτουν κόστη, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά τους και ζητούν από το κράτος να κάνει το ίδιο. Θέλουμε το κράτος να στηρίξει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και να μην επιβάλλει νέους φόρους. Όσα επιπλέον ποσά εισπράξει το κράτος από φόρους θα λείψουν από την αγορά η οποία θα παγώσει σύντομα από έλλειψη ρευστότητας. Όταν ο πολίτης έχει να πληρώσει έκτακτες εισφορές, αναδρομικά φόρους, αυξημένα τέλη για ακίνητα και αυτοκίνητα πέρα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, τι θα μείνει για να δώσει στην αγορά;», σημείωσε με νόημα.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση του κορίνθιου επιχειρηματία δρ. Γιώργου Β. Αποστολόπουλου, ο οποίος αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές μορφές της ελληνικής κοινωνίας με διεθνή απήχηση και αναγνωρισιμότητα, είναι δε leader στον χώρο της Υγείας. Μάλιστα ο κ. Αποστολόπουλος έκανε και μια σειρά σημαντικών παροχών από τον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και τις οικογένειές του, ήτοι:

  • 1. Για ιατρικές επισκέψεις σε παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό και ορθοπεδικό, όλο το 24ωρο και για 365 μέρες το χρόνο 20 ευρώ (από 80 ευρώ, έκπτωση 75%)
  • 2. Για εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις, όλων των ειδών έκπτωση 40%
  • 3. Για προληπτικό έλεγχο υγείας (check up)
  • i. πλήρες ανδρικό 150 ευρώ
  • ii. πλήρες γυναικείο 165 ευρώ
  • iii. πλήρες παιδικό 90 ευρώ
  • 4. Νοσηλεία στις κλινικές του ομίλου με έκπτωση 10%
  • 5. Νοσηλεία στη νέα μαιευτική και γυναικολογική κλινική «ΓΑΙΑ»
  • i. έκπτωση 20% στον τοκετό και στις εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου
  • ii. για το 3ο παιδί της οικογένειάς όλα δωρεάν

Πέρα από τη βράβευση του δρ. Γ. Β. Αποστολόπουλου βραβεύτηκαν άλλες δέκα κορινθιακές επιχειρήσεις για την επιχειρηματική τους δράση στο νομό κατά το 2009.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:

  • 1. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου για την εντυπωσιακή της ανάπτυξη τα εξαιρετικά μεγέθη που παρουσίασε το 2009 και την γενικότερη στήριξη που παρείχε στους κορίνθιους επιχειρηματίες
  • 2. Η Π. Μπαιλάκη και ΣΙΑ ΟΕ, για την δραστηριοποίησή της για τέταρτη συνεχόμενη γενιά στην Κόρινθο
  • 3. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κυριακής Σταμάτη από τους Αγίους Θεοδώρους για την ανάπτυξή του και την προσαρμογή του στις σύγχρονες τεχνικές εκπαίδευσης
  • 4. Η Ευρωπτηνοτροφική ΑΕ για την ανάπτυξή της επιχείρησης και τη μετεξέλιξή της σε μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα
  • 5. Οι Μύλοι Σόγιας για την ιστορική τους διαδρομή που την μετεξέλιξαν σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα, αλλά και την είσοδό της στον τομέα των βιοκαυσίμων.
  • 6. Την Δημήτρης Κίσσας και ΥΙΟΙ ΟΕ από το Διμηνιό που αποτελεί μία από τις παλαιότερες οινοποιητικές μονάδες του νομού.
  • 7. Το εργοστάσιο χρωμάτων Ιντεχρώμ (Αφοι Κων/νος και Βασίλειος Τσεμετζής) που έχει επεκταθεί πέραν του τομέα των οικοδομικών χρωμάτων και στον χώρο των οικοδομικών και βιομηχανικών χρωμάτων.
  • 8. Τον κ. Χρήστο Δημόπουλο που διατηρεί επιχείρηση επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων ενώ επιδεικνύει και μια πολύπλευρη αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα.
  • 9. Την επιχείρηση WATER FUN την οποία έχουν επισκεφτεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα στα 13 χρόνια της λειτουργίας της.
  • 10. Την Γ. Γκίλλας Ξυλεμπορική ΟΕ για την ανάπτυξή της και την είσοδό της και σε άλλους τομείς εμπροική δραστηριότηας, όπως οι υπηρεσίες διαχείρισης στάθμευσης
Προηγούμενο [Δελτίο Τύπου] Ημερίδα με θέμα:«Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Κορινθίας»Παρουσίαση Μελέτης για το βαθμό ικανοποίησης των τουριστών στο νομό μας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας