Ελ

En

[Δελτίο Τύπου] Ενημέρωση περί του ΑΜΚΑ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ενημέρωση περί του ΑΜΚΑ

Όπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώνεται υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας. Η ημερομηνία έναρξης της υποχρεωτικής εφαρμογής ορίσθηκε η 1/10/2009.

Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλισθεί ή να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των αντίστοιχων παραστατικών.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων από το 6ο δίμηνο 2009 δεν θα αποστέλλονται ταχυδρομικά ταχυπληρωμές στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που δεν υπάρχει ενημέρωση στο πεδίο του ΑΜΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει να απευθυνθούν στα ΚΕΠ για τη χορήγηση ΑΜΚΑ και στη συνέχεια στο Περιφερειακό Τμήμα ΟΑΕΕ που ανήκουν για ενημέρωση και έκδοση της ταχυπληρωμής.

Επισημαίνουμε ότι η μη  αποστολή των ταχυπληρωμών δεν συνεπάγεται τη μη υποχρέωση καταβολής των εισφορών, οι οποίες ως εκπρόθεσμες θα επιβαρύνονται με τέλη καθυστέρησης και με τις τυχόν διαφορές, σε περίπτωση δε υπαγωγής τους σε ρύθμιση αυτή θα διακόπτεται με αποτέλεσμα να καταστούν άμεσα απαιτητές όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Προηγούμενο KEEE – Τι ζητάμε από την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης/10/09 του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γεωργίου Κασιμάτη

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας