Ελ

En

Αυτά είναι τα πρώτα 12 έργα του «Ελλάδα 2.0»

Εγκρίθηκαν τα τεχνικά δελτία και ξεκινούν τα 12 πρώτα έργα του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δις ευρώ. Η έγκριση δόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου.
Έλλειμμα 9 δισ. στο πρώτο 6μηνο
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου-Ιουνίου 2021, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 12.215 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 12.950 εκατ. ευρώ.
Ρεκόρ χρηματοδοτήσεων
Οι ευρωπαϊκές startups είχαν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μεγαλύτερη πίτα venture funding κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Το VC funding σε startups στην Ευρώπη ανήλθε σε πρωτοφανή επίπεδα, φτάνοντας στα 59 δισεκατομμύρια δολάρια, από 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.
Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων
Νέες τάσεις στη ζήτηση ακινήτων προς πώληση από το εξωτερικό διαγράφονται για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης SDI, ο οποίος διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων του Spitogatos. Συγκεκριμένα, η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για ακίνητα προς πώληση στην Ελλάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, είναι η Ισπανία με 323%.
Οι περιπέτειες της φιλοξενίας
«Δεν περνάνε όλα από το χέρι μας. Στον τουρισμό επιδρούν δυνάμεις που μας ξεπερνούν κατά πολύ» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός αναφερόμενος στις εξελίξεις και στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ελληνικός τουρισμός, υπογραμμίζοντας ότι «ως ΞΕΕ έχουμε αποφύγει την παραμικρή εκτίμηση για τη σεζόν».
Αύξηση στις προσέλκυση ΑΞΕ
Αύξηση της τάξης του 77% στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων πέτυχε η Ελλάδα το 2020, με βάση την έρευνα Ernst & Young (ΕΥ) Competiveness Survey 2021. Η Ελλάδα κατέγραψε σημαντικό άλμα προσελκύοντας 39 άμεσες ξένες επενδύσεις το 2020 έναντι 22 άμεσων ξένων επενδύσεων το 2019 και 11 ΑΞΕ που ήταν ο μέσος όρος κατ’ έτος στην 20ετία 2000-2019.
Τροχιοδείκτης Δείχνει την τροχιά ο Νίκος Σακελλαρίου
Τριβές κυβέρνησης – τραπεζών για τα νέα δάνεια της πανδημίας και τη μελλοντική ρευστότητα
Υπαναχωρούν οι τραπεζίτες στην προηγούμενη δέσμευσή τους απέναντι στην κυβέρνηση για άμεση χορήγηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως για ρύθμιση παλαιών μη εξυπηρετούμενων δανείων προς όφελος των επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Διαβάστε περισσότερα…
Από smartphone οι online αγορές
Σύμφωνα με έκθεση της PayPal, το 2020, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 4,28 τρισεκατομμύρια δολάρια (3,35 τρισ. δολάρια το 2019). Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2021 η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί κατά 14,3%. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι το 2021 περίπου το 67% των online αγορών θα πραγματοποιείται μέσω smartphone.
Στο Ελληνικό η Πειραιώς
H Lamda Development ανακοίνωσε μια κομβικής σημασίας συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς Α.E., την πρώτη μετά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο προς την Lamda Development. Η συμφωνία αφορά στην απόκτηση από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ., για μελλοντική μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων διοίκησης της Τράπεζας στο Ελληνικό.
Φυσικό αέριο παντού
Κερδίζει συνεχώς έδαφος η κατανάλωση του φυσικού αερίου στη χώρα μας. Όραμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) είναι η ενεργειακή «θωράκιση» της ελληνικής περιφέρειας, με την ανάπτυξη ισχυρών υποδομών φυσικού αερίου που θα δώσουν στους πολίτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό ασφαλές, καθαρό και οικονομικό καύσιμο.
Ημερολόγιο για τις επόμενες ημέρες
«Μονοπάτια Σταδιοδρομίας»: Επανέρχονται ψηφιακά στις 16 και 17 Ιουλίου
Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας του Be Your Own Boss
Παράταση μέχρι τις 26 Ιουλίου για τις συμμετοχές στο 8th 100% Hotel Design Awards 2021
Προηγούμενο Σήματα χώρων στην εστίαση και στην διασκέδαση

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας