Ελ

En

Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

Το νέο έγγραφο του ΕΦΚΑ για το αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας για Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους, Αγρότες – Μηχανογραφική εφαρμογή «Έσοδα- Ασφάλιση Μη Μισθωτών».

Σε παραγωγική λειτουργία έχει τεθεί η διαδικτυακή υπηρεσία έκδοσης ΑΑΕ Μη Μισθωτών στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, σε λειτουργία έχει δοθεί η υπηρεσία χορήγησης του ΑΑΕ Εργοδοτών.

Ειδικότερα, με το αρ. πρωτ. 88572/Σ.24798/14-05-2020 Γενικό έγγραφο της ΓΔ Εισφορών δόθηκαν διευκρινίσεις για τη νέα υπηρεσία Μη Μισθωτών, καθώς και διαχειριστικές οδηγίες για τη χρήση της.

Κατά την πρώτη εφαρμογή, η διαδικτυακή υπηρεσία απευθύνεται σε ασφαλισμένους που, μετά από έλεγχο των τελευταίων επεξεργασμένων στοιχείων των πληροφοριακών συστημάτων του e- ΕΦΚΑ, προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις e-ΕΦΚΑ ή π. Φορέων.

Σταδιακά, θα εντάσσονται στη νέα υπηρεσία ασφαλισμένοι που δεν είναι ενήμεροι ή απαιτείται προηγούμενος έλεγχος οφειλών τους.

Οι ασφαλισμένοι αυτοί θα πρέπει να προσέρχονται στην αρμόδια για τον έλεγχο και την τακτοποίηση της οφειλής Υπηρεσία, για μία φορά.

Εφεξής, και εφόσον η οφειλή εξοφληθεί ή ρυθμιστεί, και τηρούνται οι όροι της ρύθμισης, ο έλεγχος και η χορήγηση του ΑΑΕ θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Με τη νέα οδηγία γνωστοποιούνται οι όροι, οι προϋποθέσεις, το περιεχόμενο και η διαδικασία για την έκδοση του ΑΑΕ από τη μηχανογραφική εφαρμογή «Έσοδα-Ασφάλιση Μη Μισθωτών».

Προηγούμενο KEEE: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης «Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα»

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας