Ελ

En

Αλλάζει ο τρόπος μέτρησης της Επιστρεπτέας από τον 7ο κύκλο

Η χρονική επέκταση της πανδημίας πέραν του 12μηνου, αλλάζει τον τρόπο που θα γίνεται ο υπολογισμός της πτώσης τζίρου για τα μέτρα στήριξης όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, σύμφωνα με το insider. gr.

Από τον 7ο κύκλο (που προς το παρόν έχει αναγγελθεί πως θα μετρά τον τζίρο του πρώτου τριμήνου του 2021) αλλά και σε πιθανούς επόμενους κύκλους χορήγησης, ανέφεραν πήγες του ΥΠΟΙΚ η σύγκριση δεν θα γίνεται με το 2020 (όπως συμβαίνει τώρα στον 6ο κύκλο) αλλά σε σχέση με την πορεία του 2019.

Είπαν επίσης πως καθώς πλέον υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία «πρέπει σταδιακά να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο αποτελεσματικό το μέτρο και τη στόχευσή του». Ακόμη και αν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα καταβολής της 7ης Επιστρεπτέας (δηλαδή για παράδειγμα έρθει νωρίτερα) γενικά ο Φεβρουάριος του 2021 θα είναι ο τελευταίος μήνας πριν αλλάξει το έτος βάσης και επιστρέψει στο 2019.

Για το πρόγραμμα στήριξης παγίων δαπανών αρμόδιες πήγες ανέφεραν ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη παρέκκλιση από το πλαίσιο της Κομισιόν και εξήγησαν ότι ζητούμενο είναι τα άλλα χαρακτηριστικά που θα έχει το σχέδιο. Είπαν πως θα πρέπει να μην υπερεκτιμάται από την αγορά. Και τούτο διότι αφαιρούνται αυτό το σχέδιο τα έσοδα από μέτρα στήριξης που έχουν ήδη ληφθεί. Για παράδειγμα αφαιρούνται οι αναστολές εργασίας και τα υπόλοιπα μέτρα.

Είναι ένα μέτρο που έχει σαν στόχο την επιβίωση των θέσεων εργασίας που είναι σε κίνδυνο την επομένη της πανδημίας και των επιχειρήσεων. Και τη διόρθωση αδυναμιών ή ανεπαρκειών όλων των μέτρων που εφαρμόζονται τώρα. Επειδή θα λαμβάνει υπόψη του πολύ περισσότερα στοιχεία από οτιδήποτε άλλο, θα είναι από τη φύση του ένα πολύ πιο δίκαιο μέτρο, εκτίμησαν. Θα μετρά όχι μόνο την πτώση τζίρου αλλά και πόσο ζημιώθηκαν οι εταιρείες. Επίσης δεν υπάρχει εικόνα ακόμα για το αν θα υπάρχει διαφοροποίηση στη στήριξη ανάλογα με το κλάδο.

Πηγή: insider.gr

Προηγούμενο Ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά τον Ανδριανό Μιχάλαρο

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας