Ελ

En

ΑΑΔΕ: Προσυμπληρωμένες οι δηλώσεις ΦΠΑ από τον Νοέμβριο

Μια σημαντική αλλαγή για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρξει από τον Νοέμβριο καθώς τότε θα αρχίσει η ΑΑΔΕ να στέλνει τις πρώτες προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ. Τα δεδομένα που βρίσκονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή MyData καθιστούν εφικτό τον υπολογισμό του οφειλόμενου ΦΠΑ από τη φορολογική διοίκηση με βάση τα έσοδα και τα έξοδα κάθε επιχείρησης. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τροποποιούν την προσυμπληρωμένη δήλωση εφόσον δεν συμφωνούν με τα στοιχεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η δήλωση ΦΠΑ δεν θα είναι κλειδωμένη αλλά τα λογιστήρια των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να τη διαχειριστούν καθώς αυτά έχουν την ευθύνη για την υποβολή της.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως πολύ σημαντική αφενός γιατί μειώνει το κόστος για τις επιχειρήσεις και αφετέρου γιατί επιτρέπει στην εφορία να γνωρίζει επακριβώς τι πρέπει να εισπράξει από ΦΠΑ κάθε μήνα ενώ παράλληλα θα περιορισθούν σημαντικά η φοροδιαφυγή και οι καθυστερήσεις από την αποπληρωμή των τιμολογίων πολλών επιχειρήσεων.

Με τον ίδιο τρόπο, δε, το Δημόσιο θα επισπεύσει τις επιστροφές ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες καθώς θα γνωρίζει τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί και ότι αυτές είναι σύννομες μειώνοντας στο ελάχιστο τον απαιτούμενο έλεγχο.

Προηγούμενο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης 25.000 ανέργων: Νέοι προσωρινοί πίνακες αναρτήθηκαν μετά από μηχανογραφικό σφάλμα

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας