Ελ

En

Πρόσκληση στο σεμινάριο ” Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Focus – Interreg Balkan Med

Το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας με τίτλο FOCUS, στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην «ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και Εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής της Βαλκανικής-Μεσογείου» και υλοποιείται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και Αναπτυξιακές από Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο του έργου, οι εταίροι μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας Περιφερειακών Συνεργατικών Σχηματισμών στον Αγρο-διατροφικό τομέα (Regional Agri-food Clusters), θα συμβάλλουν αποτελεσματικά προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να κατανοήσουν τις προκλήσεις του κλάδου και να επινοήσουν συλλογικά εφαρμόσιμες λύσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς του.

Τα Περιφερειακά Cluster θα παρέχουν προς τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου υποστηρικτικές δράσεις όπως: υποστηρικτικές υπηρεσίες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, υπηρεσίες κατάρτισης και δραστηριότητες δικτύωσης με σκοπό την προώθηση νέων τεχνολογιών, νέων επιχειρηματικών ιδεών και την ενίσχυση του αγρο-διατροφικού τομέα στις περιοχές των εταίρων του έργου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του έργου είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Συνεργατικού Σχηματισμού στον Αγρο-διατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο λειτουργίας του, θα υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο μία σειρά δράσεων και υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και παραγωγούς του Αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας  που ενδιαφέρονται να εντάξουν στην επιχείρησή τους νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διαδικασίες όπως νέες τάσεις, νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, καινοτόμες καλλιέργειες,  αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανίας τροφίμων, αειφορία, λειτουργικά τρόφιμα κλπ. και που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς: Φρούτα – Ρόδι – Χυμοί, Ελιά – Ελαιόλαδο, Σταφίδα – Αμπέλι – Οίνος, Γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται Σεμινάριο με τίτλο: “ Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα στον Αγροδιατροφικό τομέα” την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 17:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Επισυνάπτεται, σχετική πρόσκληση.

Το Πρόγραμμα «FOCUS» υλοποιείται από το Νοέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2019 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος Balkan-Med.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο: Περιφέρεια Πελοποννήσου: κα. Ιωάννα Λαμπροπούλου (Τηλ.: 2713-601380, email: ilampropoulou@mou.gr).

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Κάλεσμα Συμμετοχής Μελών Επιμελητηρίου Κορινθίας στην Έκθεση Λαχανικών, Φρούτων & Αρωματικών Φυτών, Agroland 2019

Ακολουθήστε μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας