Ελ

En

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία #Audit2Measure

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από φορείς του δημοσίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας μαζί με το ΕΜΠ και το ΚΑΠΕ, στο πλαίσιο συνεργασίας λόγω και της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το ζήτημα αυτό.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κας Κουνενάκη – Ευφραίμογλου η οποία υποδέχθηκε όλους τους παρευρισκόμενους στον φιλόξενο χώρο του ΕΒΕΑ.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης. Ο κ. Λουζιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη εναρμόνισης των επιχειρήσεων με τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ζητήματα ενέργειας και ρύπων, αλλά και να προλαμβάνουν για τις επερχόμενες ρυθμίσεις. Ωστόσο, τόνισε ότι θα χρειαστεί και η απαραίτητη στήριξη από όλους τους κρατικούς φορείς καθώς η ενεργειακή μετάβαση εμπεριέχει ένα κόστος που δεν μπορεί να επωμιστούν από μόνες τους οι επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως οι επιχειρήσεις και το Επιμελητήριο Κορινθίας ως εκπρόσωπος των κορινθιακών επιχειρήσεων θα συνεχίσει να μετέχει στον διάλογο προασπίζοντας τα δικαιώματά τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και Αποστόλος Σίσκος Μέλος Δ.Σ. του ΚΑΠΕ, ο Θεόφιλος Παγιάτης Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, ο Καθηγητής του ΕΜΠ Ιωάννης Ψαρράς, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης και ο Ευθύμιος Ρέκκας εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.

Στη συνέχεια η ημερίδα συνεχίστηκε με συντονιστή τον Βλάση Οικονόμου Πρόεδρο του IEECP με συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, εκπρόσωπου του ΣΕΒ, τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας Αντώνη Κοντολέων.

 

Έπειτα τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των φορέων που διενεργούν ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την ενέργεια και για το έργο AUDIT2MEASURE στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Κορινθίας μίλησε η Καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Ιώαννα Μακαρούνη.

Οι εκπρόσωποι βιομηχανιών συνέχισαν τη συζήτηση για τις καλές πρακτικές και προκλήσεις στη Βιομηχανία με τη συμμετοχή στελεχών της Motor Oil, της Helleniq Energy, της ΕΛΒΙΑΛ και του ΤΙΤΑΝ.

Το τελευταίο πάνελ αφορούσε τα εργαλεία πολιτικής και χρηματοδότησης με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΥΠΕΣ Βασίλειου Σταμάτη, της Διευθύντριας Δανείων & Κρατικών Ενισχύσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Ροζαλίας Θαλασσινού, τον Κώστα Θεοφύλακτο Ενεργειακό Επιθεωρητή Γ’ Τάξης και την Αργυρώ Γιακουμή από την Διεύθυνση Ενεργειακής Πολιτικής και Σχεδιασμού του ΚΑΠΕ.

Η ημερίδα έκλεισε με επιτυχία καθώς αφενός προωθήθηκε το έργο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενέργεια στις επιχειρήσεις που είναι άμεσα ενδιαφερόμενες αλλά ενισχύθηκε και ο διάλογος μεταξύ των επιχειρήσεων και φορέων του κράτους που όλοι καλούνται από την πλευρά τους να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες στο πεδίο της ενέργειας.

Ως Επιμελητήριο Κορινθίας θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στον διάλογο αυτό και να στηρίζουμε τις προσπάθειες των επιχειρήσεων.

 

Προηγούμενο H Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Vinitaly 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών της Ιταλίας

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας