Ελ

En

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου από το Επιμελητήριο Κορινθίας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα Σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι Σεμινάριων  Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ARION στο Ξυλόκαστρο & την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Ένας μεγάλος αριθμός καλλιεργητών, παραγωγών ελαιολάδου, ιδιοκτητών και υπεύθυνων ελαιοτριβείων, τυποποιητών, επαγγελματιών του χώρου αλλά και της εστίασης παρακολούθησαν τα σεμινάρια ανακαλύπτοντας περισσότερα για τα Κορινθιακά ελαιόλαδα και τα χαρακτηριστικά τους.

Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν o Καθηγητής/Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κος Βασίλειος Δημόπουλος, η Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Επικοινωνίας / Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η κα Ιωάννα Μηλιώνη, η Αναλύτρια Δεδομένων – Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, κα Κλημεντία Κοτταρίδη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι βασικές ποικιλίες του ελαιολάδου της Κορινθίας καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους αλλά και η γευσιγνωστική ποικιλομορφία τους με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση. Επίσης αναλύθηκε και η γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συνεχίσει τις δράσεις του για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε παρακάτω όλο το φωτογραφικό υλικό των σεμιναρίων.

 

              

 

Προηγούμενο Διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ & ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (Τ.Ε.Π.) Γ.Ν ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας