Ελ

En

Επιστολή ΠΕΣΠ προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την ολιστική ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη επιχειρήσεων προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποστέλλει επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με την ανάγκη ολιστικής ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας προωθούμε πρόταση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σχετικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία υιοθετείται από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας.
«Αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι θετικές όλες οι βελτιώσεις, όπως η μείωση της ελάχιστης δόσης, η μείωση του επιτοκίου, η δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι υποχρεώσεις και του 2019, ωστόσο η δυνατότητα συμμετοχής μόνο των οφειλετών, που εντάχθηκαν και τήρησαν την προηγουμένη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως καταλαβαίνετε αποκλείει μεγάλο μέρος επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη δεκαετή οικονομική και την υγειονομική κρίση με αποκορύφωμα την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης την οποία αντιμετωπίζουν χιλιάδες Μικρές και πολύ Μικρές επιχειρήσεις, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ζητούμε μία ολιστική ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χώρος και χρόνος, να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες, να επιτύχουν την αναδιοργάνωσή τους, να παραμείνουν βιώσιμες και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μετά το πέρας της κρίσης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας, τους έχουμε ανάγκη όλους και πρέπει να καταργηθούν οριστικά αναχώματα, που εξαιρούσαν κατηγορίες επιχειρήσεων από ίσες ευκαιρίες και προοπτικές.
Έχοντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας δεν έπαψε ούτε στιγμή να αφουγκράζεται τον παλμό της επιχειρηματικότητας, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.
Με εκτίμηση,

ΓΙΑ TO ΠΕΣΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Δείτε το έντυπο: Επιστολή ΠΕΣΠ για ρύθμιση 120 δόσεων

Προηγούμενο Ρύθμιση 72 δόσεων προς την εφορία – Οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία υπαγωγής

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας