Ελ

En

Διεθνής Εμπορική Έκθεση μεταποιητικής βιομηχανίας, MECSPE (6-8 Μαρτίου 2024)

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του «Παρατηρητηρίου Mecspe», που δημοσιεύθηκαν κατά την έναρξη της ομώνυμης εμπορικής έκθεσης του 2023 για τη μεταποιητική βιομηχανία, οι σημαντικότερες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις ιταλικές επιχειρήσεις στον τομέα της ανάπτυξης είναι η ανάγκη για Ανθρώπινο Δυναμικό και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός.

Το 53% των επιχειρήσεων αντιλαμβάνεται το ζήτημα της τεχνογνωσίας ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη. Αυτό έγινε πιο έντονα αντιληπτό από το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και πλέον οι επιχειρήσεις το συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των κύριων παραγόντων ανησυχίας για το μέλλον, μαζί με τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και το ενεργειακό κόστος. Εξ’ αιτίας των προαναφερόμενων παραγόντων, οι επιχειρηματίες εκφράζουν μικρότερο βαθμό ικανοποίησης σε σχέση με το παρελθόν (33%), σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Παρατηρητηρίου. Παρά ταύτα, το ποσοστό των εντελώς «δυσαρεστημένων» παραμένει στο 16%.

Η έκθεση MECSPE, η οποία συγκεντρώνει πάνω από 500 εταιρείες σε 20 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, ανέδειξε το 2023, το επίπεδο γνώσης των θεμάτων ESG (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Διακυβέρνηση), το οποίο αυξήθηκε στο 46% των ερωτηθέντων, ενώ μόνο το 46% των εταιρειών θεωρεί ότι η επιχείρησή του είναι απόλυτα βιώσιμη (sustainable).2 / 5 Via Maddalena 9, 20122 Milano, Italia Tel.: +39 02 72095 543 , e-mail: ecocom-milano@mfa.gr

Παράλληλα με τη βιώσιμη προσέγγιση, παρατηρείται βελτίωση στο επίπεδο ψηφιοποίησης, με το 70% των επιχειρηματιών να αναφέρουν μέση έως υψηλή ψηφιακή ανάπτυξη. Επιπλέον, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εμφανίζεται ως κορυφαίο θέμα για πάνω από το 30% των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν υποστεί τουλάχιστον μία επίθεση.

Οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι, για να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, απαιτούνται ειδικευμένοι πόροι και εκπαίδευση, καθώς περίπου το 50% των επιχειρηματιών θεωρεί ότι οι τρέχουσες δεξιότητες του προσωπικού δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της εταιρείας.

Για το λόγο αυτό η φετινή «MECSPE», έχει ως σημείο αναφοράς τη δημιουργία μιας γέφυρας μεταξύ εκπαίδευσης και εργασίας, παρέχοντας ιδέες και πρωτοβουλίες για την προετοιμασία των νέων για την είσοδό τους ως επαγγελματίες στον κόσμο της μεταποίησης.

Η «MECSPE», η οποία διοργανώνεται από την Senaf, αποτελεί μια από της σημαντικότερες εκθέσεις για τη μεταποιητική βιομηχανία και η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια, από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2024, στον εκθεσιακό χώρο της BolognaFiere.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στους ακόλουθους συνδέσμους:
https://www.mecspe.com/en/
https://register.mecspe.com/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzJGYhevzgwMVl6SDBx0ySAbdEAAYASAAEgLY_vD_BwE

Προηγούμενο «ITS ISTANBUL TECH & SOFTWARE SUMMIT 2024»

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας