Ελ

En

ICC Ελλάς // Ενημερωμένες οικονομικές προοπτικές για το 2022 | Θα επιταχύνει ο πόλεμος στην Ουκρανία την ενεργειακή μετάβαση;

Αυτή η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ICC, στις 25 Απριλίου 2022.

Περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες προβλέψεις του ΔΝΤ καθώς και μια ενότητα που εξετάζει τον αντίκτυπο του πολέμου στις ενεργειακές πολιτικές και στους στόχους του κλίματος (όπως συνοψίζονται παρακάτω).

 

Ο πόλεμος θα επιταχύνει ή θα καθυστερήσει την ενεργειακή μετάβαση;

 

  • Η τρέχουσα κρίση εντείνει τις ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια, ειδικά για τις ευρωπαϊκές χώρες που εξαρτώνται υπερβολικά από τα ρωσικά καύσιμα (Εικόνα 1).
  • Το υψηλό ενεργειακό κόστος και η αβεβαιότητα στον εφοδιασμό έχουν ωθήσει ορισμένες κυβερνήσεις να περιορίσουν τους κλιματικούς στόχους.
  • Εκτός από το υψηλό κόστος κεφαλαίου, οι προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα θα ωθήσουν τις τιμές του μετάλλου λόγω ανεπαρκούς προσφοράς και υψηλής συγκέντρωσης (Εικόνα 2). Αυτό θα εμποδίσει την ενεργειακή μετάβαση, ιδίως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
  • Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, οι στόχοι της ενέργειας και του κλίματος θα μπορούσαν να συγκλίνουν καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θεωρούνται όλο και περισσότερο ως μια ασφαλής και οικονομικά προσιτή πηγή ενέργειας.

επισυνάπτεται το έγγραφο ενημέρωσης: Environment and Energy Commission_Economic perspectives 2022

Προηγούμενο Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εμπειρία Πελάτη στο νέο ψηφιακό κόσμο» – 25 Μαΐου 2022

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας