Ελ

En

H Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Vinitaly 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών της Ιταλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- VINITALY 2024

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση οίνου και ποτών,  Vinitaly 2024, η οποία διεξήχθη στη Βερόνα της Ιταλίας από 14 ως 17 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 4.000 οινοποιών από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), λειτούργησε υπό την καθοδήγηση γνωστών Ελλήνων Σομελιέ, χώρος ελεύθερης γευσιγνωσίας στον οποίο χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερες από 50 ετικέτες των συνολικά 42 οινοποιών από όλη την Ελλάδα. Σημαντική παρουσία είχαν επίσης τα κρασιά της Πελοποννήσου με την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και του γνωστού οινοποιού Κτήμα Σκούρας.

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη του Γραφείου OEY της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη που με συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε για τη χώρα μας το καθεστώτος της τιμώμενης χώρας (Partner Country) και προετοίμασε το έδαφος για μια πρώτη επιτυχημένη εθνική συμμετοχή μετά από πολλά χρόνια.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ιταλός ομόλογος του, κ. Francesco Lollobrigida, η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη, κα. Ελένη Σουρανή και ο επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας, κ. Παναγιώτης Ζάραγκας, Γενικός Συμβουλος ΟΕΥ Β΄.

Προηγούμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής για της πασχαλινή κίνηση της αγοράς

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας