Ελ

En

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση με θέμα «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 η ενδιαφέρουσα εκδήλωση της ΥΔΡΩ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε. σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας με θέμα «Προτάσεις και Λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης ο οποίος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί και άλλες  εκδηλώσεις με θέμα το ενεργειακό ενώ τον κύριο συντονισμό είχε το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κορινθίας και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΔΡΩ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε, κος Μανώλης Γαϊτάνος.

Ο κ. Βλάσσης Οικονόμου, Πρόεδρος Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής και Ενεργειακής Πολιτικής στην Ολλανδία  εξήγησε πώς θα πρέπει να ερμηνεύσουμε την εξοικονόμηση ενέργειας, την δύσκολη θέση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη, τους ενεργειακούς στόχους της Ευρώπης και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων αλλά και ατομικό.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κος Νικόλαος Ταγαράς ο οποίος τόνισε την σημαντικότητα και την δυσκολία του ενεργειακού προβλήματος αλλά και την ανάγκη προσαρμογής για να γίνει σωστά η μετάβαση στις νέες μορφές ενέργειας ενώ παράλληλα παρουσίασε και τα νέα προγράμματα που σχεδιάζει το Υπουργείο για την εξοικονόμηση της ενέργειας.

Η κα Alice Corovessi, συνεργάτιδα του κ. Οικονόμου έδωσε πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία από την Eurostat για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα και τόνισε πόσο μεγάλο το στοίχημα είναι για την χώρα μας να πετύχει αυτό τον στόχο.

Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας, κος Γιώργος Οικονόμου με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Περιφέρεια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο κος Λεωνίδας Βατικιώτης, επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε έρευνα που διεξάχθηκε και αποδεικνύει ότι το κόστος της μικρομεσαίας επιχείρησης αυξήθηκε κατά 76% και εξήγησε η ενεργειακή κρίση είχε ήδη ξεκινήσει από το 2021 αλλά ανέλυσε και άλλα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΒΕΕ https://www.gsevee.gr/

O κος Ηλίας Κατσικόπουλος, χημικός μηχανικός της εταιρείας NOVAMIX έδωσε πιο πρακτικές συμβουλές σχετικά με την εξωτερική θερμοπρόσοψη και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ενώ ο κος Αλβανός Κώστας, αντιπρόσωπος της Ariston Group έκανε σύγκριση των διαφορετικών συστημάτων θέρμανσης ως προς την ενεργειακή εξοικονόμηση αλλά παρουσίασε και βέλτιστες πρακτικές.

Τέλος δόθηκε χρόνος για απορίες και ερωτήσεις από το κοινό.

Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=xv5M2sq7qWE

 

Προηγούμενο Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας 14.800 ευρώ

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας