Ελ

En

Υπ. Τουρισμού: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023

Για την ενημέρωσή σας και τη διάχυση της πληροφόρησης στα μέλη σας, προωθούμε ηλεκτρονικό μήνυμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με πληροφορίες για τον Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023. Η πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους φορείς, καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αποκλειστικά για τη διαγωνιστική κατηγορία «Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα).

Με εκτίμηση,

Δέσποινα Δαμιανίδου

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού

Υπουργείο Τουρισμού

Λεωφ. Β. Αμαλίας 12, ΤΚ 10557, Αθήνα

Τηλ.: (+30) 210 3736369

e-mail: damianidou_d@mintour.gr

Διαγωνισμός για τα
Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023

Δηλώστε συμμετοχή έως την 30η Ιουνίου 2023

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023», που απευθύνεται σε Δημόσιους Φορείς. Στόχος του Διαγωνισμού, είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Αν επιθυμείτε να διεκδικήσετε ένα από τα Βραβεία του Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023» και εκπροσωπείτε Εθνική, Περιφερειακή ή Τοπική Αρχή ή Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ή Μικρομεσαία Επιχείρηση* (ΜΟΝΟ για την κατηγορία «Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα») που έχει συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής σας, σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας το αργότερο έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 (ώρα 15.00)

Οι Κατηγορίες Βραβείων στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, είναι οι εξής:

  • Προώθηση του Επιχειρηματικού Πνεύματος
  • Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες
  • Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης
  • Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξη στη Διεθνοποίηση της Επιχείρησης
  • Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης
  • Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα*

*Ειδικά και μόνο στην κατηγορία «Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα», δύνανται να συμμετάσχουν και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Υπάρχουν δύο στάδια επιλογής:

  • 1ο στάδιο (εθνικό): επιλογή από Επιτροπή που ορίζεται από το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας των προτάσεων που θα προκριθούν στο ευρωπαϊκό σκέλος του διαγωνισμού.
  • 2ο στάδιο (ευρωπαϊκό): επιλογή από μια υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή των καλύτερων συμμετοχών (shortlist).

Κάθε Κράτος Μέλος έχει το δικαίωμα να αποστείλει για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως δύο (2) υποψηφιότητες, από δύο (2) διαφορετικές κατηγορίες. Η καλύτερη πρόταση που θα επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, θα βραβευθεί το Νοέμβριο 2023 στην Ισπανία.

Βραβεύσεις

Η Ελλάδα, κατέκτησε την πρώτη θέση, κερδίζοντας τρεις φορές το πρώτο Βραβείο στον εν λόγω Διαγωνισμό και συγκεκριμένα, τα έτη 2018, 2019 και 2022. Επίσης, προκρίθηκε στους φιναλίστ το 2020.

Ø  2018: η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά «Γαλάζια Επιχειρηματικότητα στον Πειραιά (Blue Entrepreneurship)» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa2018-cat1-winner/

Ø  2019: η συμμετοχή του Δήμου Τήλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής «ΤΗΛΟΣ (TILOS Project)» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων»

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepaclassof-2019/

Ø  2020: η συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ «Οικοσύστημα Καινοτομίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», προκρίθηκε στις 3 καλύτερες ευρωπαϊκές υποψηφιότητες στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας»

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/eepa-2020-shortlist/

Ø  2022: η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) «Energy Cooperative WEnCoop – Ενεργειακή Κοινότητα WEnCoop» κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης» https://www.youtube.com/watch?v=QM_XMnX_HAk

Διαδικασία Συμμετοχής

Ειδικότερα, η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση και υποβολή του ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο σε μορφή word και pdf) στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

NikolopoulouO@mindev.gov.gr και Garantzioti.i@mindev.gov.gr

Το Δελτίο Συμμετοχής και το Επιχειρησιακό Εγχειρίδιο με οδηγίες για τη συμπλήρωση του Δελτίου, είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας: https://www.ggb.gr/el/node/2046

Επισημαίνoται ότι το Δελτίο Συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο, προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την Υπηρεσία.

Γενικά στοιχεία για το Διαγωνισμό καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους προηγούμενους νικητές, μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

https://single-market-economy.ec.europa.eu/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en

Περιμένουμε τις αιτήσεις σας έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

και σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Προηγούμενο Δηλώστε συμμετοχή στη f.re.e 2024 | Έκθεση για τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, τα ταξίδια και την αναψυχή

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας