Ελ

En

Στις 15 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την αποζημίωση των 800 ευρώ

Στις 15 του μηνός θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποζημίωση των επιχειρηματιών και υπαλλήλων που επλήγησαν από το lockdown, εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Η ΕΡΓΑΝΗ θα καλύψει σε πρώτη φάση τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν οι πληττόμενες», είπε σχετικά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο έκτακτης ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους, στο τέλος του έτους, εξήγησε ότι αυτό συνέβαινε όταν υπήρχε υπερπλέονασμα. «Η χώρα είναι σε έλλειμμα και του χρόνου θα είναι σε υπερέλλειμμα», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι πως «ό,τι χρήματα διαθέτουμε, θα πάνε στους πληγέντες από covid».
Όσο αφορά σε τυχόν ενίσχυση μακροχρόνια ανέργων είπε πως δεν προβλέπεται κάτι, πέραν του πάγιου συστήματος που καλύπτει την κατηγορία αυτή των πολιτών, δηλαδή το Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα, το ΚΕΑ, η ενίσχυση των τροφίμων, το κοινωνικό τιμολόγιο και το επίδομα θέρμανσης». Διαπιστώνοντας ότι το θέμα τώρα με τους μακροχρόνια ανέργους είναι ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, προανήγγειλε ότι το πάγιο αυτό σύστημα που τους καλύπτει θα ενισχυθεί με 300- 400 εκατομμύρια ευρώ τον επόμενο χρόνο.
Προηγούμενο Lockdown: Όλοι οι ΚΑΔ που μπαίνουν σε αναστολή – Διαβάστε τον ΦΕΚ

Ακολουθήστε μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας