Ελ

En

Πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας και για παρεμπόριο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 31.600 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και 25.500 ευρώ για παρεμπόριο επέβαλε η ΔΙΜΕΑ κατά τους ελέγχους της περασμένης εβδομάδας, σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, σε 429 ανέρχονται οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) από 4-6 Φεβρουαρίου 2022 για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.600 ευρώ και 2 αναστολές λειτουργίας για 45 ημέρες συνολικά (σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας λόγω υποτροπής και σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας) για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων για τον κορονοϊό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επιχειρησιακής δραστηριότητας της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

– Κατά το χρονικό διάστημα από 31 Ιανουαρίου έως και 6 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 105 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

– Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

– Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.500 ευρώ, για παραβάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και για τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

– Κατασχέθηκαν 1.000 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

– Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 313 τεμάχια βιομηχανικών προϊόντων και μεταχειρισμένων ειδών (no name).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Δημόσια τηλε-διαβούλευση για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας