Ελ

En

Πρόσθετα μέτρα στήριξης ζητά ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης

Αίτημα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την στήριξη των κλάδων ένδυσης και υπόδησης, οι οποίοι το 2020 παρουσίασαν μείωση κύκλου εργασιών ως και 40% συνολικά, συνεπεία της πανδημίας του κορονοϊού, κατέθεσαν με κοινή τους επιστολή στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των σχετικών κλάδων.

Στην επιστολή τους οι Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ),Επιχειρήσεων Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ) και Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) ζητούν επίσης τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, κάτω από αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς «ως τη μόνη προϋπόθεση επιβίωσης και ανάκαμψης των επιχειρήσεων», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη λήψη των πρόσθετων μέτρων, οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων κλάδων ζητούν να εφαρμοστεί για τους τομείς των ένδυσης και υπόδησης ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% για όλο το 2021 ως μέτρο στήριξης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά, αλλά και να δοθεί παράταση αποπληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων της περιόδου Δεκεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021 κατά έξι μήνες.

Επιπλέον, ζητούν να διαμορφωθεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιταγών που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρατικής εντολής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο Μεγάλη έρευνα του Ε.Ε.Α. και της Pulse R.C. για τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών εν μέσω της πανδημίας και το ρόλο του ηλεκτρονικού εμπορίου

Ακολουθήστε μας

logo
Ερμού 2, Τ.Κ. 20131, Κόρινθος
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα & Τετάρτη:
7:00 πμ – 18:00 μμ
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
7:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας